Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Derbyförlust mot Spårvägen HF

01 FEB 2019 12:42
Kortslutning, urladdning och en riktigt käftsmäll, det var vad som fanns på torsdagskvällens (31/1) meny för våra damer. Stockholmsderbyt mot Spårvägen HF var allt annat än en promenad genom parken - snarare en ren uppförsbacke i snöstorm.
  • Uppdaterad: 01 FEB 2019 12:43

Spårvägen HF kom till Sköndashallen med en riktigt stor revanschlust efter det tidigare mötet under säsongen då GT Söder krossade Spårvägen borta med 34–20. Nu blev det tillbakakaka och även om Spårvägen inte vann med 14 mål, kunde bortalaget ändå åka hem med en säker vinst då matchen slutade 25-30.

Efter lite strul med matchklockan i Sköndalshallen så blåste domarna igång matchen med en liten försening. Serieledaren GT Söder tog emot Spårvägens HF, för närvarande på nionde plats i tabellen, för en riktig derbydrabbning. Båda lagen hade bra med stöd från publiken denna torsdagskväll och det såg ut att kunna bli en riktigt bra match. När väl domarna blåste igång matchen så visade Spårvägen från början en aggressiv taktik. De visade att de var här för att vinna och gick upp för att punktmarkera bort GT Söders toppspelare Julia Grahn och Johanna Vidgren. De hade gjort sin hemläxa och studerat GT Söder.

GT Söder visade tydligt att detta skakade om dem, de försökte hitta till en spelidé som funkade trots punktmarkeringen av två spelare i anfall men det var svårt och de gjorde flertalet tekniska misstag. Spårvägen kunde dra iväg till ställningen 0–4 när det hade gått 5 minuter av matchen. GT Söders huvudcoach Vaggo Schjölin valde då att ta en välbehövlig time-out.

Time-out
GT Söder tog time-out efter fem minuters spel då ställningen var 0-4 . Foto: Daniel Löfstedt (arkivbild). 

Tjejerna samlade ihop sig under time-outen och bytte in hemmalagets toppskytt Yasmin Domonji, men då valde Spårvägen att istället punktmarkera henne. Och när de då slutade punktmarkera Julia Grahn så fick hon chansen att kriga sig igenom Spårvägens försvarsspel och kunde därmed göra hemmalagets första mål och reducerade till 1–4.

Men som vi alla vet så är handboll en lagsport och även om det är viktigt med individuella prestationer så räcker det oftast inte hela vägen till en seger. Spårvägen kunde tuta vidare och ledde matchen med sex bollar, ställnigen 1–7, i den 10:e matchminuten när Julia Grahn var i farten igen och kunde reducera till 2–7 och sedan även 3–7. GT Söder kom aldrig riktigt i kapp och halvtidsresultatet skrevs till 11-15. 

Vad skulle GT Söder behöva göra för att vända det här? Det var en huvudvärk för tränarna och tjejerna som ändå försökte kämpa på men det var helt enkelt inte deras match, det var en dålig dag på jobbet som sagt och det har vi alla.  Det var helt enkelt alldeles för många tekniska misstag och det får man inte göra på denna höga nivå utan att bli straffad.

När domarna drog igång andra halvlek så var matchbilden sig relativt lik från första halvlek. Skillnaden nu var att bortalaget gick ner på ett sex-noll-försvar men det gjorde ingen skillnad. GT Söder kom ändå inte till några vidare bra skott utifrån och även om kantspelarna i hemmalaget gjorde en bra match så räckte det inte hela vägen.

Spårvägen HF ledde resterande tid av matchen med ca 3-5 bollar och för GT Söder var förlusten ett faktum. Hemmalaget fick svidande se på när Spårvägen firade sin seger med 25-30 i Sköndalshallen, Detta som kunde gett GT Söder ett riktigt försprång i tabellen för en eventuella uppflyttning till SHE blev istället ett plattfall, en riktigt tung förlust.

Rebecca Järnholm
Rebecca Järnholm utsågs till matchens lirare i GT Söder. Foto: Daniel Löfstedt. 

Någon som däremot gjorde en riktigt fin match var vår egna Rebecca Järnholm (bilden ovan). Hon krigade på varenda minut hon var på banan och gjorde hela sju mål denna kväll och blev välförtjänt utsedd till matchens lirare. Även om det blev en förlust så gjorde hon en av sina bästa matcher denna säsong enligt mig. Så ibland får man faktiskt lyfta individuella prestationer även OM man inte vinner några matcher på det.

Grandins utvalda sponsrade med ett urval av sina produkter som pris till matchens lirare i resp. lag; Zandra Jarvin i Spårvägen HF och Rebecca Järnholm i GT Söder. 

Matchens lirare
Zandra Jarvin och Rebecca Järnholm fick pris som matchens lirare i resp. lag. Foto: Lars Hall. 

Men nu då? Jo, det som väntar våra damer är toppmöte med Eslövs IK borta den 9/2 i Eslövshallen och vill man knipa en plats i SHE till näta säsong, så är det en viktig match att komma hem med två poäng ifrån. Nu laddar GT Söder om batterierna, går till verkstaden och skruvar lite på spelet och laget är nu förberett på allt, även punktmarkeringar.

Matchfakta
GT Söder HK – Spårvägen HF 25-30 (11-15)

Målskyttar, GT Söder: Rebecca Järnholm 7, Elin Grahn 6, Julia Grahn 6, Johanna Vidgren 4, Yasmin Domonj 2

Målskyttar, Spårvägen HF: Alicia Aldenbro 7, Johanna Johnson 6, Clara Bjuvensjö 5, Louise Eriksson 4, Zandra Jarvin 4, Caroline Fredholm 1, Klara Kjellgren 1

Utvisningar: 4 x 2 minuter för vardera laget

Matchens lirare, GT Söder: Rebecca Järnholm

Matchens lirare, Spårvägen HF: Zandra Jarvin 

Text skriven av: Love Nordgren

---

Länkar

 

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross

Notar

Amelitas  

Grandins utvalda
Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)