Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: GT Söder till SHE!

02 MAR 2019 20:48
Tröjor och löpsedlar var tryckta och skumpan stod på kylning, men var det nu det skulle hända? Sköndalshallen bubblade av förväntan, publik ramlade in redan 45 min före matchstart för att säkerställa en sittplats. Skulle tjejerna stå upp för trycket?
  • Uppdaterad: 02 MAR 2019 20:48

Johanna Widgren i GT Söder visade tidigt vägen genom två snabba mål på genombrott utsida två. Första halvlek var målmässigt ganska jämn, men hemmlaget åkte på en hel del utvisingar vilket innebar att HK Drott kunde hålla jämna steg med serieledarna.

HK Drott hade mycket att kämpa för denna lördag då de slåss om en plats för att kvala sig kvar i Allsvenskan nästa säsong. Matchens lirare i Drott, målvakten Linnea Holmberg, stod för många räddningar och höll kvar sitt lag i matchen. 

I hemmalaget åkte Yasmin Domonji på sin andra uvisning redan i den 24:e matchminuten, men trots det höll laget undan och ledde med fyra bollar i paus efter tre raka mål i slutminuterna. 

I andra halvlek kom GT Söder ut och visade direkt att de ville vinna matchen och därmed bli klara för SHE. De tvingade HK Drott till en tidig time-out som sedan försökte sig på 7-6-spel, men utan någon större framgång. Denna eftermiddag var det GT Söder som var det bättre laget och verkligen visade att de är värdiga seriesegrare.

När10 minuter återstod av matchen och vårt damlag ledde med 12 bollar, vågade vi i arrangörsgruppen ställa iordning firandet för våra grymma tjejer. Alla spelare i laget var inne på planen och ALLA var delaktiga i vinsten. Matchens lirare i hemmalaget, Johanna Widgren, var oresonlig denna match med sina 13 mål och en av de bästa spelarna under alla mina år i G/T-76/BK Söder -> GT Söder. 

Vild glädje utbröt efter slutsignalen och tjejerna hyllades som sig bör. Detta lag har skrivit historia då det är första gången denna nybildade förening spelar i högsta serien - men det här är nog bara början....

Öppna filmklippet i ett nytt fönster här för att se det i större format. 

Stort grattis #universumsbästagäng nu är det fyra poäng kvar att hämta hem och sedan kör vi mot SHE!

Tack till matchens lirare-sponsorn Grandins utvalda och Recommended By för vinnartröjor.

På lördagskvällen började grattishälsningarna komma. Först ut var SHE - Elithandboll dam som både på sin hemsida och Facebook-sida hälsade vårt lag välkommet till ligan nästa säsong. 

SHE
Skärmdump från Facebook. 

Text skriven av: Therese Hettman

Matchfakta:

GT Söder - HK Drott 31-23 (15-11)
6-4, 11-7, (15-11), 22-14, 29-17, 31-23

Målskyttar

GT Söder: Johanna Widgren 13, Yasmin Domonji 6 Julia Grahn 5, Elin Grahn 2, Malin Wilén 2, Rebecca Eriksson 1, Hanna Cleve 1, Mikaela Geberg 1
Utv: 5 x 2 min

HK Drott: Louise Lilja 7, Vilde Hansen Steinlund 4, Emma Backmark 3,  Amanda Kullenberg 2, Oliva Eriksson 2, Cecilia Patriksson 2 Stina Lago 1, Kristina Iveljic 1, Johanna Birkkjaer Andersson 1
Utv: 1 x 2 min

Matchens lirare, GT Söder: Johanna Widgren

Matchens lirare, HK Drott: Linnea Holmberg

Publik: 164 personer

Länkar

Skribent: xx
Epost: This is a mailto link

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)