Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Inför damernas seriepremiär

27 SEP 2018 12:37
Den första omgången i Damallsvenskan drar igång i helgen. Våra damer får däremot vänta till tisdag 2/10 innan det är dags för den första fighten. Tyresö Handboll står för motståndet i premiärmatchen som spelas i Tyresöhallen kl 19.00.
  • Skapad: 27 SEP 2018 12:37

Efter 198 dagars uppehåll sedan senaste seriematchen i Damallsvenskan (mot IF Hellton Karlstad den 18/3), är det ett taggat GT Söder-gäng som springer in på banan i Tyresöhallen på tisdag kväll, 2/10. 

I den första omgången är det förra säsongens tabelltvåa Tyresö Handboll som står för motståndet. Laget ställdes mot Skara HF i kvalet till SHE i våras, men förlorade den tredje och avgörande matchen med uddamålet. Tyresö Handboll verkar ha tagit nya tag sedan dess och har under sommaren presenterat flera nyförvärv. Det blir ett spännande lag att följa under spelåret 18/19. 

I vårt damlag har det också skett en hel del förändringar sedan i våras och som ni har kunnat läsa här på hemsidan, har många nya spelare anslutit.  

- Truppen känns fantastisk. Vi har en dynamisk grupp med kunniga och starka individer och det är mycket glädje i laget i år, säger huvudtränaren Vaggo Schjölin.

Match mot HK Drott
Vaggo Schjölin coachar laget i match mot HK Drott, mars 2018. Foto: Pär Ahrling. 

Hur har försäsongen sett ut? 

 - Försäsongen inleddes med mycket backlöpning och intervaller. Vi fortsatte sedan med träningsmatcher i Boden och Skövde samt mot Nacka HK i Sköndalshallen. Under augusti och september har vi dessutom spelat DM, vilket resulterade i ytterligare en distriktsmästartitel. I september gjorde vi en resa till Skövde där vi spelade ett par träningsmatcher och tjejerna visade stundtals prov på mycket fint spel, konstaterar Vaggo.

- Vi har i princip ett helt nytt lag och det krävs lite tid för att få ihop den där sista pusselbiten, slår Vaggo fast. 

Det blev en sjundeplats i sluttabellen förra säsongen. Vad har ni för målsättning det här spelåret?

- Sjundeplaceringen förra säsongen bör vi kunna förbättra. Jag tror och hoppas att vi kan lyfta laget ytterligare en dimension det här spelåret och målsättningen är att nå kval till SHE. Med ett helt nytt lag så behövs det lite tid, men med tanke på våra spelares individuella kompetenser, tror jag på gruppen och framförallt på tjejerna. Det viktigaste är att få spelarna att tro på att allt är möjligt om man vill det tillräckligt starkt. Så fort de känner att de med små medel där varje individ bidrar, kommer göra underverk, så kan vi mäta oss med de lag som är sammansvetade sedan tidigare, säger Vaggo. 

- Vill man, så kan man - det är min devis, avslutar Vaggo. 

Det blir helt säkert en väldigt spännande säsong i Damallsvenskan. GT Söder inleder som sagt på bortaplan i Tyresöhallen tisdag 2/10 kl 19.00 och ju fler GT Söder-supportrar som finns på plats, desto härligare känsla för tjejerna att komma in på plan. 

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)