Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Inför hemmamatch mot B/T, 24/11

23 NOV 2018 10:43
På lördag, 24/11, tar GT Söder emot Bjurslätt/Torslanda i Sköndalshallen kl 15.00. Båda lagen vann sin senaste match och vill så klart fortsätta på vinnarspåret. Det blir en spännande handbollseftermiddag i vår hemmaborg!
  • Uppdaterad: 23 NOV 2018 10:44

Spelåret 17/18 kom Bjurslätt/Torslanda på tredje plats i Damallsvenskan efter 14 vinster och åtta förluster. I kvalet till hösta ligan, SHE, ställdes B/T mot lokalkonkurrenten BK Heid, men förlorade två raka matcher med fortsatt spel i Allsvenskan som följd. 

Tidigare möten: Förra säsongen vann lagen var sin match; GT Söder drog det längsta strået i hemmamatchen i oktober och därefter tog Bjurslätt/Torslanda revansch när returmatchen spelades i Göteborg på vårsäsongen. 

Formkurva: Bjurslätt/Torslanda vann mötet med HK Drott Halmstad i den andra omgången, men har sedan dess radat upp förluster. I onsdags, 21/11, vann B/T dock över Tumba HBK med fyra bollar på bortaplan och fick då en positiv injektion i laget. 

Håll koll på: Annie Toft är den B/T-spelare som har antecknat sig mest flitigt i målprotokollet de senaste omgångarna. Se upp med henne!

Tabell
Tabellen efter sju spelade omgångar. Skärmdump från svenskhandboll.se.

 I senaste omgången vann GT Söder derbyt mot Spårvägen HF med de klara siffrorna 34-20.

 - Känslan efter matchen mot Spårvägen var en liten lättnad. Vi tycker att hela laget bidrog med vilja, inställning och attityd som bara visade på en sak - att i denna matchen skulle vi ta två poäng, säger ass. tränare Jennie Sarensten.

Vårt damlag har haft ett speluppehåll på drygt två veckor sedan mötet med Spårvägen. Tiden har ägnats åt lite tuffare fysträning och det har varit mycket fart på spelarna. Robert "Robban" Reiskog, fd målvakt i Djurgårdens IF HF:s herrlag, var med på en träning och det var mycket givande för tjejerna när de kom till avslut i den här träningssituationen. Förhoppningsvis kan de ta med den erfarenheten nu när matcherna börjar igen. 

Inför lördagens hemmamatch mot Bjurslätt/Torslanda säger Jennie Sarensten så här: 

 - Vi är ödmjuka inför nästa match (mot B/T, reds. anm.) och inser att vi måste göra grovjobbet, vara noggranna i alla moment vi utför och framförallt aldrig vara nöjda och luta oss tillbaka och tro att någon annan ska göra jobbet.

 - Känslan i truppen är fokuserad och positiv och jag tror att alla är supertaggade för match hemma i Sköndalshallen igen nu på lördag. Vi hoppas få se en stor publik i Sköndalshallen som kan hjälpa oss till två nya poäng, avslutar Jennie Sarensten. 

Varmt välkomna att se matchen mellan GT Söder och Bjurslätt/Torslanda som startar kl 15.00!

 

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)