Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Inför hemmamatch mot Eslövs IK

02 NOV 2018 11:58
Det är två revanschsugna lag som möts i Sköndalshallen på lördag eftermiddag (3/11); GT Söder och Eslövs IK. Båda lagen kommer till spel med två tunga förluster i bagaget från senaste omgången i Damallsvenskan.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2018 11:59

Lördagens motståndare Eslövs IK är en ny bekantskap i Damallsvenskan. Laget har de senaste åren spelat i högsta serien och blev efter förra säsongens sistaplats i SHE nedflyttat till Allsvenskan. Spelåret 17/18 var tungt för Eslövs-gänget (en vinst, en oavgjord match och resten förluster). Sedan i våras har ett par spelare lämnat föreningen, men ett flertal nya tjejer har tillkommit och en ny huvudtränare, Lasse Eklöv, har anlitats.  

Formkurva: Efter en uddamålsvinst mot Tumba HBK i den tredje omgången, har Eslövs IK förlorat två raka matcher; mot Aranäs HK (18-23) och Tyresö Handboll (21-30). En negativ trend som laget med all säkerhet hoppas kunna bryta redan i helgen. 

Håll koll på: I Eslövs IK finns flera målfarliga spelare, t ex Filippa Sarenbrandt, Lina Wessberg och Amanda Andersson

Tabell
Tabell efter fem omgångar. Skärmdump från svenshandboll.se. 

För GT Söder blev det förlust i matchen mot tabellettan Eskilstuna Guif IF i söndags (läs om matchen här). Laget kom inte riktigt upp i sin bästanivå, vilket krävs för att ta poäng - särskilt mot tippade topplag. I lördagens möte med Eslövs IK gäller det att vara på tårna och behålla fokus i 60 minuter. 

De som av någon anledning inte kan vara på plats i Sköndalshallen, har möjlighet att se matchen via vår playkanal på Solidsport. Klicka här för att komma direkt till matchen. Kostnaden är 50 kr. Ett tips är att ordna med inloggning och betalning i god tid före avkast för att inte missa något av sändningen. 

Våra trogna supportrar hälsas varmt välkomna till Sköndalshallen på lördag kl 15.00 för att heja fram laget till en ny seger. Ert stöd betyder mycket!

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)