Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Inför hemmamatch mot HK Aranäs

14 DEC 2018 15:12
Lördag 15/12 är det dags för den sista hemmamatchen i Damallsvenskan före jul- och nyårsuppehållet. GT Söder tar emot HK Aranäs i Sköndalshallen med start kl 15.00.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2018 15:13

Kungsbackalaget HK Aranäs är nykomling i Allsvenskan efter att ha blivit tabelletta i div. 1 Södra säsongen 17/18. Laget vann 18 matcher och förlorade två och slutade överst i tabellen med åtta poängs marginal till tvåan HK Farmen. Avancemanget till Damallsvenskan var ett delmål på föreningens planerade resa mot SHE.

Efter tio omgångar ligger HK Aranäs på åttonde plats i tabellen. Huvudtränare är Magnus Ferdinandsson som i dagarna har skrivit på för ytterligare tre år i föreningen.  

Formkurva: I de fyra senaste omgångarna har Aranäs vunnit en match, förlorat två och spelat en oavgjord. Ömsom vin, ömsom vatten alltså. Den oavgjorda matchen mot IF Hellton för en vecka sedan vittnar dock om att lördagens motståndare defintivt kan prestera riktigt bra mot lag i tabelltoppen.  

Håll koll på: En spelare att se upp med är mittnian Louise Karlfeldt som har gjort totalt 30 mål i de fyra senaste matcherna. Även Matilda Rosblad, Rikke Jensen och Tilda Palm har visat fin målform på sistone. 

Tabell
Tabell efter tio omgångar. Skärmdump från svenskhandboll.se

Fyra raka vinster är ett utmärkt resultat för hemmalaget GT Söder. Segern med fyra bollar mot Skånela IF i söndags, 9/12, innebar att laget tog klivet upp i serieledning. I mötet med Skånela gjorde Johanna Vidgren 14 mål och tillsammans med hennes övriga nätkänningar under de tio inledande omgångarna, placerar det henne på tredje plats i Allsvenskans skytteliga

Att gå till jul- och nyårsuppehåll som serieledare vore så klart fantastiskt. För att våra damer ska lyckas med det, krävs en riktigt bra prestation på lördag mot ett HK Aranäs som är stärkt efter den fina insatsen mot Hellton senast. 

 - Aranäs är ett riktigt bra lag. De besitter bra kvalitet i alla lagdelar, men det har inte lossnat för dem ännu. Kanske kan det handla om att de är nykomlingar. Vi kommer att ge allt och ska fortsätta vår resa – vi är långt ifrån klara, sa huvudtränaren Vaggo Schjölin till stockholmssport.se tidigare i veckan. 

Våra supportrar har som vanligt en viktig del i framgången och nu behövs en sista kraftansträning av er vid sidan om planen - den sista för 2018. 

De som trots allt inte har möjlighet att vara på plats i Sköndashallen och se matchen, har chansen att följa fighten på nätet. Vi sänder live på vår playkanal med start kl 14.55. Kostnaden är 50 kr och sändningen finns här

Välkomna till höstsäsongens sista hemmamatch i Sköndalshallen på lördag kl 15.00!

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)