Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Inför hemmamatch mot IF Hellton

18 JAN 2019 12:28
På lördag, 19/1, är det äntligen dags för årets första hemmamatch när vårt damlag tar emot IF Hellton Karlstad i Sköndalshallen kl 15.00.
  • Uppdaterad: 18 JAN 2019 12:28

Lördagens gästande lag, IF Hellton Karlstad, kom på sjätte plats i Allsvenskan säsongen 17/18. Det här spelåret inleddes stabilt och Karlstad-laget var serieledare när GT Söder kom på besök i Sundsta Sporthall i början av december. Efter förlust i det mötet har det sedan gått trögt för Hellton. Vi får bläddra tillbaka i kalendern till den 21/11 för att hitta den senaste tvåpoängaren då Eskilstuna Guif besegrades med sju bollar.  

Tidigare möten: GT Söder och IF Hellton möttes i Karlstad i den nionde omgången, 5/12. GT Söder var i ledning under nästan hela matchen, men avslutningen blev väldigt spännande. Inte förrän matchklockan visade 59.59 kunde Julia Grahn avgöra till GT Söders fördel (20-21) genom sitt sjunde mål för kvällen. Läs om matchen och den rafflande avslutningen här.  

Formkurva: I de senaste fyra omgångarna har IF Hellton spelat en oavgjord match och förlorat tre, varav en uddamålsförlust mot HK Aranäs för en dryg vecka sedan.

Håll koll på: Niometersspelaren Ida Holm har på de fyra senaste matcherna gjort totalt 26 mål och är en av dem som GT Söder-försvaret behöver se upp med. 

Tabell
GT Söder i serieledning efter 13 omgångar. Skärmdump från svenshandboll.se.

Rollerna är ombytta inför det här mötet jämfört med när lagen drabbade samman i december - nu är det GT Söder som tar emot IF Hellton i egenskap av serieledare. Tabellen är dock väldigt jämn och det skiljer endast sex poäng mellan förstaplatsen och lag nummer nio som tvingas till negativt kval i vår. Det är ingen tvekan om att säsongsavslutningen kommer bli spännande och att varje poäng är avgörande för hur sluttabellen kommer se ut.

Våra tjejer har inlett 2019 med två bortamatcher, vilka har resulterat i oavgjort resultat mot HK Aranäs och vinst i mötet med Skånela IF. För att plocka ytterligare två viktiga poäng på lördag gäller det att inte tappa fokus och att klara av att bibehålla en hög nivå under hela matchen.

Vi sänder mötet mellan GT Söder och IF Hellton Karlstad live på vår playkanal för dem som inte kan vara på plats i Sköndalshallen. Klicka här för att komma till livesändningen som startar kl 14.55 (kostnad: 50 kr). 

Varmt välkomna till Sköndalshallen för att se årets första hemmamatch! 

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)