Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Inför hemmamatch mot Skånela IF

07 DEC 2018 14:31
Märsta-laget Skånela IF står för motståndet i Sjöstadshallen när GT Söder spelar match i omgång 10 i Damallsvenskan på söndag, 9/12. Avkast sker kl 15.00.
  • Uppdaterad: 07 DEC 2018 14:31

Skånela IF kommer till Sjöstadshallen på söndag som tabellfyra, bara ett poäng efter GT Söder. Förra säsongen kom Märsta-laget på tionde plats i sluttabellen och fick ta sig igenom ett negativt kval för att behålla sin allsvenska plats. Efter att ha förlorat den första kvalmatchen mot RP IF Linköping, vann laget sedan de två följande matcherna tämligen enkelt och kunde därmed säkra spel i Allsvenskan säsongen 18/19.

Tidigare möten: Spelåret 17/18 vann Skånela IF båda matcherna mot GT Söder. Matchtexter finns här och här

Formkurva: SIF har vunnit tre av de senaste fem matcherna, förlorat en och spelat en oavgjord. I senaste omgången blev det oavgjort mot Tumba HBK (23-23) efter ett dramatiskt slut med kvittering av Tumba i slutsekunden.

Håll koll på: På sistone har Alexandra Schaerlund och Moa Andersson varit i fin målform. Två skyttar att se upp med för GT Söder-försvaret. 

Tabell
Tabell efter nio omgångar. Skärmdump från svenshandboll.se. 

Att ha bra stämning i truppen, jobba sig till värdefulla poäng och känna att kollektivet är starkt betyder mycket. Just nu är det precis så i GT Söder efter tre raka segrar. Vinsten på bortaplan mot serieledaren IF Hellton Karlstad i senaste omgången (läs om matchen här) var en riktig energi- och självförtroendeboost. Nu gäller det dock att lämna den matchen och ha fokus på mötet med Skånela IF. Det blir helt säkert en jämn fight mellan två Stockholmslag som vill befästa sin position i tabelltoppen. 

Vi sänder matchen live på Solidsport. Klicka här för att komma till sändningen. Kostnaden är 50 kr och tipset är att logga in och göra klart med betalning i god tid före avkast för att inte missa något. 

Hemmapubliken betyder mycket för laget och kan vara avgörande - särskilt i ett derby. Se därför till att vara på plats och stötta laget i Sjöstadshallen på söndag kl 15.00.

Välkomna!

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)