Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Inför hemmapremiären mot Tumba HBK

05 OKT 2018 09:00
På söndag är dags för hemmapremiären för GT Söders damer. Liksom förra året har vi försökt att få in våra derbymatcher i en hall med bättre publikkapacitet så därav spelas matchen i Sjöstadshallen kl. 15.00.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2018 09:00

Tumba HBK är nykomlingar i allsvenskan och startade på bästa sätt med en vinst mot HK Aranäs (den andra nykomlingen i serien) efter underläge i halvtid spikade Tumbas målvakt Moa Björck igen under andra halvlek och Tumba kunda komma i kapp och gå om, vinst med 20-15

GT Söder åkte på förlust mot tippade topplaget Tyresö handboll i tisdags, men det var knappt, bara 2 mål, efter att ha varit i ledning under stora delar av andra halvlek. I söndagens match gäller det att hålla ihop det under 60 min, förhoppningsvis får vi se ett lika bra försvars- och målvaktsspel som laget visade upp mot Tyresö Handboll.

Inför matchen fick jag en pratstund med lagets senaste nyförvärv och även truppens yngsta spelare Linnea Öhrnell.  Om matchen mot Tyresö säger Linnea:

-        Det var självklart surt att vi tappade matchen i slutet men jag tycker ändå att vi gör en bra match och att vi stundvis spelar väldigt bra försvar.

Vad kommer krävas för vinst mot Tumba BHK? – Tumba är alltid ett tufft lag att möta och deras försvar är det jag tycker att de gör bäst. Det gäller att vi har tålamod i anfallet och att vi sätter våra skott när luckorna uppstår och att vi smäller på bakåt, säger Linnea

Linnéa Öhrnell, född 1999
Linnéa Öhrnell
Moderklubb: Skuru IK
Sysselsättning: Arbetar som elevassistent
Favoritmat: Öländska kroppkakor!
Gillar att göra på fritiden: Jag tränar hundar i olika hundsporter och tycker om att vara med mina kompisar
Filmsmak: Jag tittar på allt!
Hur ser du dig själv som handbollsspelare: En riktig vinnarskalle och en tuff försvararsspelare
Vad ser du framemot under säsongen med GT SöderAtt träna och spela med riktigt duktiga spelare runt mig och att utveckla mitt eget spel. Sen är det ju alltid roligt att vinna!
Ditt bästa handbollsminne: När jag spelade steg 5 med Skuru IK/Nacka HK
Vaggos kommentar om Linnéa: Linnea är glad och positiv spelare. Hon har rätt inställning, är lyhörd och är duktig på att kommunicera med sina medspelare. Linnéa är en formbar linjespelare som läser spelet på ett bra sätt och vågar ta för sig. En spelare vi tror på mycket i framtiden.

 Välkommen till Sjöstadshallen nu på söndag den 7 oktober kl 15.00.

Skribent: Therese Hettman
Epost: This is a mailto link

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross

Notar

Amelitas  

Grandins utvalda
Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)