Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Inför match mot OV Helsingborg

19 OKT 2018 14:38
På lördag, 20/10, kommer OV Helsingborg HK på besök till Sköndalshallen. Det blir GT Söders första match i hemmaborgen den här säsongen och det är avkast kl 15.00.
  • Uppdaterad: 19 OKT 2018 14:39

OV Helsingborg HK kom på femte plats i Damallsvenskan förra säsongen och lyckades då spela ihop två poäng mer än GT Söder. I de inledande tre omgångarna det här spelåret, har Helsingbortslaget vunnit en match och förlorat två.  

Tidigare möten: Säsongen 17/18 vann lagen var sin match. Läs om de matcherna här (hemmaseger) och här (bortaförlust).

Formkurva: OV Helsingborg inledde seriespelet med en femmålsseger mot Skånela IF. Därefter har laget förlorat med uddamålet på bortaplan mot Spårvägen HF och i senaste omgången blivit besegrat med två bollar hemma mot IF Hellton Karlstad. Att Helsingborgstjejerna nu är ute efter revansch eftet två förluster, är ingen vild gissning. 

Håll koll på: Mittnian Emelie Kristansson har gjort 12 mål i de tre inledande matcherna. Se upp med henne! Trion Anne Lind, Annie Svensson och Martina Persson har hittills stått för åtta nätkänningar var. 

Tabell
Tabell efter tre spelade omgångar. Skärmdump från svenshandboll.se. 

GT Söder inledde säsongen med förlust med två mål på bortaplan mot Tyresö Handboll. Ass. tränaren Jennie Sarensten sa efter slutsignalen att det var en typisk premiärmatch (läs om matchen här). Därefter har det blivit två segrar; 29-21 mot Tumba HBK och en uddamålsseger (17-16) efter en jämn kamp mot HK Drott Halmstad i senaste omgången. En positiv tendens för vårt damlag som den här säsongen faktiskt till största delen består av nya spelare. 

Det ska vara tufft för motståndarlagen att möta GT Söder i Sköndalshallen. I vår hemmaborg kommer publiken nära spelet, vilket skapar en alldeles särskild stämning. Detta kan fakiskt bli en avgörande faktor i jämna matcher och med största sannolikhet blir lördagens match just jämn.  

Varmt välkomna in i värmen i Sköndalshallen kl 15.00 på lördag!

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross

Notar

Amelitas  

Grandins utvalda
Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)