Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Inför match mot Tyresö Handboll

15 MAR 2019 12:26
På lördag, 16/3, är det dags för den 22:a och sista omgången i Damallsvenskan. GT Söder tar emot lokalkonkurrenten Tyresö Handboll och det är avkast kl 14.00 i Sköndalshallen.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2019 12:26

Lördagens gästande lag Tyresö Handboll kom tvåa i Allsvenskan förra säsongen och ställdes mot Skövde HF i kvalet till SHE. Efter seger på hemmaplan i den första kvalomgången var det nervkittlande när det skulle avgöras i Skara. Det blev två jämna matcher och i den sista och avgörande fighten förlorade Tyresö med uddamålet.  

Det här spelåret har Tyresö Handboll blandat och gett. Efter 21 omgångar har laget vunnit tio matcher, spelat en oavgjord och förlorat 10. Närmre 50/50 resultatmässsigt kan man inte komma. Inför finalomgången ligger Tyresö på sjunde plats med 21 intjänade poäng - endast ett poäng upp till kvalplats. För att nå den åtråvärda fjärdeplatsen i tabellen,  krävs vinst mot GT Söder samtidigt som lagen ovanför förlorar sina matcher. 

Tidigare möten: Tyresö Handboll tog emot GT Söder i seriepremiären i början på oktober förra året och vann då med 19-17. Läs om den matchen här

Formkurva: I de fem senaste omgångarna har Tyresö vunnit två matcher, spelat en oavgjord och förlorat två. Segern mot IF Hellton Karlstad förra helgen var en stark laginsats och innebar att laget nu definitivt klarar sig från negativt kval, men som nämnts ovan finns det dock en liten chans att nå fjärdeplatsen och kval till SHE. I den här upplagan av Allsvenskan är marginalerna verkligen små. 

Håll koll på: Målvakten Jenna Lohi-Peltola bidrog starkt till segern senast mot Hellton. Att överlista henne blir en nöt att knäcka för hemmalaget. Madeleine Lindgren har gjort 22 mål från sin kant i de fem senaste matcherna och är en spelare som GT Söder får se upp med. 

Tabell
Tabell efter 21 spelade matcher. Skärmdump från svenskhandboll.se. 

För det redan SHE-klara hemmalaget GT Söder har hårt jobb och slit gett utdelning på sistone. Laget har radat upp fem raka vinster, trots att tippade topplag har stått för motståndet. Att kunna fokusera och spela ut sitt register även när mycket har stått på spel, t ex i mötet med Drott när SHE-platsen säkrades, är en styrka.

Efter att SHE-avancemanget blev klart i Sköndalshallen den 3/3, vann laget i senaste omgången mot Tumba. Det finns inget som tyder på att tjejerna har slagit av på takten och känner sig nöjda. Det är hela vägen in i kaklet som gäller för det här gänget!

När Malin Wiléns kontraktsförlängning presenterades häromdagen sa hon så här om lördagens derby mot Tyresö: 

 - Vi vill såklart avsluta säsongen på bästa sätt och att det är derby och lokalkonkurrentensom står för motståndet ger nog lite extra tändvätska. Så brist på motivation är det inte!

Vi har en spännande handbollsmatch att se fram emot på lördag kl 14.00 i Sköndalshallen.

De som inte kan vara på plats och se matchen i Sköndalshallen har möjlighet att följa livesändningen på vår playkanal. Klicka här för att komma till sändningen som startar kl 13.55. 

Varmt välkomna att heja fram #universumsbästagäng till den allra sista allsvenska tvåpoängaren!

---

Länk

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)