Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Storvinst mot Spårvägen i derbyt

09 NOV 2018 12:02
GT Söder kom till matchen mot Spårvägen på torsdagskvällen, 8/11, med en tung förlust i ryggen men lät sig verkligen inte stoppas av det. Den förra matchen var glömd och det laget lämnades kvar i Sköndalshallen.
  • Uppdaterad: 09 NOV 2018 12:02

Igår kväll så var det ett helt nytt lag som klev in i Brännkyrkahallen och visade var skåpet ska stå och gjorde det med bravur. Med Johanna Vidgren i täten kunde GT Söder säkra en trygg vinst i derbyt mot Spårvägen. Man kan till och med utan att vara alltför kaxig kalla det en kross då slutsiffrorna blev 34-20 när domaren blåste av matchen.

Första halvlek startade bra för GT Söder som gick upp i ledning med 3–0 när det hade gått ca tre minuter av matchen. Spårvägen fick göra 1 mål och reducerade till 3–1 innan segertåget rullade vidare och vi tillslut hade sett Johanna Vidgren gå upp och smälla in sitt fjärde mål i matchen när vi gick in i den sjätte matchminuten. 

När Jenny Haglund gjorde 7–4 till GT Söder vid ca 11 minuters spel, tog Spårvägen en välbehövlig time-out. De behövde samla laget för det såg ut som att GT Söder kunde börja springa iväg i siffror om inte Spårvägen lyckades stoppa GT Söders fina anfallsspel.

Spårvägen visade stundtals upp fint spel och lyckades göra några mål och reducerade till 9–15 genom deras lagkapten Alicia Aldenbro men mycket närmare lät inte GT Söder motståndarna komma, utan i halvlek så stod det 16–9 till bortalaget.

Domaren blåste igång andra halvlek och då var det Spårvägens duktiga kantspelare Louise Eriksson som sköt in ett mål bakom GT Söders målvakt Hanna Hedlund. Hanna som för övrigt gjorde några riktigt viktiga räddningar i matchen. I den 36:e matchminuten gjorde Johanna Widgren sitt sjunde mål och ställningen var 20–11 till GT Söder och sedan rullar det på bra för tjejerna.


Matchens lirare och bästa målskytt Johanna Widgren. Foto: Daniel Löfstedt. 

GT Söders duktiga Emma Petersson var en mur i försvaret och gjorde ett grymt jobb för att hålla ihop det. Hon gjorde det väldigt svårt för Spårvägen att komma nära och det blev aldrig någon match av detta - GT Söder var överlägset. Det var många målgörare  i denna match från GT Söder och det ger en trygghet att veta att flera kan kliva fram och leverera och att vi har en bred trupp med bra spelare på alla positioner. Våra högerkanter Hanna Cleve och Rebecca Järnholm gjorde tre mål vardera och gjorde båda två en riktigt bra match. När domaren slutligen blåser i pipan i den 60:e matchminuten så hade GT Söder vunnit med 34–20 och de gjorde det som ett lag.

Vilken härlig bedrift och det måste kännas riktigt skönt för coacherna Vaggo Schjölin och Jennie Sarensten att gå och lägga sig denna kväll med två välförtjänta poäng med sig i bagaget.

Slutorden för mig blir att det aldrig kändes osäkert, hela laget jobbade ihop och använde hela spelplan, passningarna satt i stort sett helt felfritt och man märkte att stämningen i laget var på topp. Det var en krigarinställning från första till sista matchminut och det var en fröjd att få titta på. Detta GT Söder vill vi se mer av!

Text skriven av:  Love Nordgren.

Matchfakta
Spårvägens HF – GT Söders HK 20 - 34 ( 9-16 )
0-3, 1-5, 9-16, 10-19, 16-26, 17-32, 20-34

Målskyttar:

GT Söder: Rebecca Järnholm 3, Josefin Lans 1, Jenny Haglund 2, Johanna Vidgren 11, Hanna Cleve 3, Yasmine Domonji 3, Linnea Öhrnell 2, Elin Grahn 2, Julia Grahn 6, Mikaela Geberg 1

Utv: 3 x 2  minuter 

Spårvägens HF: Zandra Jarvin 4, Elise Andersson 2, Alicia Aldenbro 5, Caroline Fredholm 1, Louise Eriksson 5, Johanna Johnson 2, Clara Bjuvensjö 1

Utv: 2 x 2 minuter

Tabell 

Matchfakta

Referat från Spårvägens HF

Handbollskanalen skriver om GT Söders vinst mot Spårvägen HF

Skribent: x
Epost: This is a mailto link

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)