Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Trygg vinst hemma mot fjolårets serietrea

25 NOV 2018 20:45
Denna kalla lördag (24/11-18) här i Stockholm skulle det vankas en het match mellan fjolårets trea Bjurslätt/Torslanda och hemmalaget GT Söder i Sköndalshallen.
  • Uppdaterad: 25 NOV 2018 20:45

GT Söder visade från början av matchen att bortalaget från Hisingen i Göteborg inte skulle få lämna Stockholm med två poäng utan en riktigt fajt. Mycket riktigt så kunde GT Söder kunde säkra två poäng mot Bjurslätt/Torslanda efter 60 spelade minuter. Vinst med 27-20,  men som stundtals satt djupt inne men ändå kändes den så given.

Hela matchdrabbningen var försenad i ca 15 minuter på grund av att bortalaget fastnat i trafiken, hemmalaget som redan varit redo för matchstart länge var otåligt på att sätta igång matchen och man kunde nästan ta på stämningen, hemmalaget var taggade till tänderna. Bortalaget Bjurslätt/Torslanda har haft en seg start på denna säsong, ligger just nu när detta skrivs sist i tabellen med enbart fyra poäng efter åtta spelade matcher och har säkert inte fått den start som det önskade med tanke på att i fjol landade laget på en tredjeplats. Göteborgslaget som på torsdagen vann mot Tumba HBK skulle ställas mot ett hemmalag med självförtroende efter senaste vinsten mot Spårvägens HF.


När matchen väl drar igång vid 15.15 så är det rätt jämt i mellan lagen, det blir tennis för publiken, ett mål där och ett mål här. Lagen följs åt men när matchklockan passerat 15 minuter gör GT Söder ett ryck och kan gå upp i ledning med 5 bollar (12-7) när Mikaela Geberg gör sitt andra mål i matchen. GT Söder i princip tvingar Bjurslätt/Torslanda att ta en timeout och samla ihop sin trupp för att försöka vända på det här till deras fördel. Därefter tar det nästan 3 minuter innan något av lagen gör  mål, det är lite slarv och lite tekniska misstag från båda sidorna men vid 21.07 så gör bortalagets Klara Dahlin mål och reducerar till 12-8.


Vid 23 spelade minuter så tar hemmalagets coach Vaggo Schjölin en timeout, då det har varit fortsatt slarv och dåliga avslut från GT Söder som nu inte gjort ett mål på nästan 5 minuter. När domaren blåser igång igen efter timeouten så gör återigen Mikaela Geberg  sitt tredje och hemmalagets 13 mål i matchen och sedan är det segt återigen i målproduktionen av hemmalaget. GT Söder bjuder upp Bjurslätt/Torslanda till dans och låter de komma närmare igen, helt plötsligt så står det 14-12 när det gått ca 27 spelade minuter. Men GT Söder skulle ändå säkra en ledning med fyra bollar vid halvtid genom två fina mål av lagkaptenen Yasmin Domonji och högerkanten Malin Wilén. 

Yasmin Domonji
Matchens bästa målskytt Yasmin Domonji (foto Daniel Löfstedt)

När andra halvlek blåser igång står det 16-12 till hemmalaget och det känns att coacherna i GT Söder gett tjejerna ett par väl valda peppande ord för det laget som kommer in till andra halvlek har precis snäppat upp en ytterligare nivå. Nu skulle det bli åka av och i andra halvlek kan vi börja med att skriva in Johanna Widgrens tredje mål i matchen och siffrorna är 17-12. 


Det går lite trögare för bortalaget som har svårt att göra mål på den duktiga unga hemmamålvakten Hanna Hedlund, hon gör det svårt för dem genom att både spela bra själv men också ha extremt bra hjälp från försvaret som styrs av GT´s egna försvarsgeneral Emma Petersson. Vid matchminut 38 så gör bortalagets Isabelle Svahn sitt fjärde mål i matchen och reducerar till 18-14 men det ska visa sig att det blir för svårt för bortalaget att komma i kapp och det känns som att GT Söder gör det som krävs på alla positioner för att även om bortalaget gör några mål så fortsätter GT Söder trycka in mål i sina anfall och liksom förra matchen mot Spårvägen så kom mål ifrån flera positioner och alla kliver in i situationerna 100%.


GT Söder låter Bjurslätt/Torslanda få göra totalt 20 mål i matchen, vilket är godkänt att släppa in efter 60 minuters spel. Det är stundtals slarv i hemmalaget och det finns passningar som inte sitter där de ska men trots det så blir det en säker seger och man får återigen gå och lägga sig denna kväll med ytterligare två poäng. Matchen slutar 27-20 och med detta kliver GT Söder in på en tredje plats i tabellen med 10 poäng efter 8 spelade matcher.

Citat från coach Vaggo SchjölinLyft alla, hela laget”, svaret kom på frågan om han ville att jag skulle lyfta fram något speciellt i matchreferatet. Även assisterande coach Jennie Sarensten instämmer och säger att ”Det var en laginsats, alla gjorde det de skulle och alla tog sitt ansvar, det är en styrka att vi spelade runt på alla i laget och att alla som klev in gjorde det bra, det i sin tur gör att vi kan spela med en snabbhet och styrka på grund av att vi har fler att byta runt på och att vi orkar trycka på hela matchen.”

Matchens lirare i GT Söder gick till Emma Peterson och i Bjurslätt/Torslanda målvakten Emma Johnson.

Text skriven av Love Nordgren


Matchfakta

GT Söder HK – Bjurslätt Torslanda 27-20 (16-12)
(4-4, 10-7, 16-12, 17-13, 20-16, 24-18, 27-20)

Målskyttar:

GT Söder: Yasmin Domonji 8, Johanna Widgren 6, Mikaela Geberg 3, Elin Grahn 2, Hanna Cleve 2, Linnea Öhrnell 2, Malin Wilén 2,  Josefin Lans 1,  Julia Grahn 1 (1)
Utv: 3 x 2  minuter 

Bjurslätt Torslanda: Hanna Bernhardsson 5, Isabella Svahn 4,  Anna Boström 3, Amina Jasarevic 3, Klara Dahlin 3, Kajsa Jonason 1, Elsa Aling 1 
Utv: 3 x 2 minuter

Tabell 

Matchfakta

Skribent: xx
Epost: This is a mailto link

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)