Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Vinst i hemmapremiären för damlaget

07 OKT 2018 19:26
Det blev seger för damerna i hemmapremiären mot Tumba med 29-21. Det var en jämn tillställning fram till 5 min i andra halvlek då GT Söder’s Linnéa Öhrnell åkte på sin andra utvisning. Då var det som om hemmalaget tände till och lade in en växel till
  • Uppdaterad: 07 OKT 2018 19:26

De ca 170 åskadarna i Sjöstadshallen fick se en jämn match med högt tempo och många tekniska fel från båda lagen. Tumba öppnade målskyttet med mål av Ronja Gustavsson som var farlig under hela matchen på H9. Pernilla Idegran får en bra start och räddar bl. a en straff. Lagen turades om att vara i ledning under första kvarten, efter 15 min leder Tumba med 2 bollar och GT Söder tar en time-out som visar sig komma i rätt läge. Hemmalaget väljer att byta in Hanna Hedlund i målet som får en riktigt bra start med många räddningar. GT Söder lyckas även få hål på Moa Björk i Tumbas mål som är spelar riktigt bra under första halvleken. I halvtid leder hemmalaget med 14-11.

De första 5 minuterna i andra halvlek kommer Tumba tillbaka och är bara i ett måls underläge. Då åker hemmalagets Linnéa Öhrnell på sin andra utvisning, vilket ser ut att bli en extra motivation för hemmalaget. De nästkommande 5 minuterna gör hemmalaget 6-1 upp till 21-15 med 4 mål av Hanna Cleve på högerkanten. Tumba väljer att ta en timeout men kommer aldrig riktigt tillbaka in i matchen. GT Söder håller sin ledning matchen ut och vinner till slut med 7 bollar.

En match med bra fart från båda lagen, i Tumba är tidigare nämnd Ronja Gustavsson (4 mål) farlig från sin H9-position och som M9 är det Felicia Brantfalk (4 mål) som styr spelet på ett bra sätt och både tar egna lägen och spelar fram sina lagkompisar. Felicia blir utnämnd som sitt lags bäste spelare.

I hemmalaget går samtliga spelare in och krigar på banan. I försvaret är det återigen Emma Pettersson som håller ihop det på ett mycket bra sätt. Anfallsmässigt är Julia Grahn den som sätter sina lagkompisar i läge men även modig i sitt eget läge.

Yasmin Domonji (bilden), 9 (3) mål  idag får pris som sitt lags bäste spelare tack vare riktigt bra anfallsspel och försvarsspel. Hanna Cleve startar matchen med 3 missar går in och gör 4 raka mål som innebär ett ryck i målprotokollet för hemmalaget. Johanna Widgren får till sina attacker och skott i anfallet och gör 6 mål. Hanna Hedlund ger laget energi med sitt spel i målet. 

Matchfakta

GT Söder – Tumba HBK 29-21 (14-11)
5-3, 9-8, (14-11), 21-15, 24-26, 29-21

Målskyttar
GT Söder: Yasmin Domonji 9 (3), Johanna Widgren 6, Hanna Cleve 5, Julia Grahn 3, Josefin Lans 2, Alida Skretting, Jenny Haglund, Linnéa Öhrnell och Emma Pettersson 1 vardera

Tumba HBK: Ronja Gustavsson 4, Felicia Brantfalk 4, Lisa Ahlén 3, Johanna Hanson 2, Molly Bergquist 2, Sara Aggefors 2, Erika Nylund 2, Tilda Lidén 1, Sabina Thiman 1

Utvisningar
GT Söder: 3 x 2 min
Tumba HBK: 2 x 2 min

Dagens domare: Alice Watson och Line Welin (som för övrigt gör en riktigt bra match)

Publik: 175 st

Matchprotokoll och Tabell

Matchreferat Tumba HBK

Skribent: Therese Hettman
Epost: This is a mailto link

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)