Hoppa till sidans innehåll

Damallsvenskan: Knapp förlust i premiärmatchen mot Tyresö Handboll

03 OKT 2018 08:27
Det var en jämn och målsnål match där det avgjordes i slutminuterna, tyvärr till GT Söders nackdel. Slutresultatet blev 17-19 (10-8) efter en spännande premiärmatch.
  • Skapad: 03 OKT 2018 08:27

Att det var en premiärmatch var tydligt, med en hel del tekniska fel från båda lagen men dock en väldigt spännande match där Tyresö var starkast i början och slutet av matchen. Efter 15 min står det 4-4 mycket tack vare bra försvarsspel av båda lagen och strålande målvaktsspel av båda målvakterna, framförallt Tyresös Jenna Lohi Peltona (utvald till matchens lirare i Tyresö Handboll).

Anfallsmässigt var Olivia Svalstedt det största hotet i Tyresö under första halvleken då hon också gör 4 av sina 6 mål i matchen. Lagen följs åt hela halvleken men Tyresö åker på en utvisning i slutminuterna vilket GT Söder utnyttjar genom mål av Josefin Lans och Julia Grahn, matchens lirare i GT Söder (bilden) och går till ledning med 2 bollar i halvtidsvilan.

Andra halvlek påminner om den första, Tyresö kämpar sig ikapp under första 10 minuterna och därefter gör GT Söder ett ryck igen och tar ledning med 2 bollar. De sista 10 minuterna är det Tyresö som är starkast och kommer i kapp och går förbi. GT Söder krigar på och kommer till några bra lägen men då står målvakten Jenna Lohi Peltona ivägen och Tyresö vinner till slut med 2 bollar.

Assisterande tränare Jennie Sarensten i GT Söder:

-        En typisk premiärmatch med mer kamp än finess. Två duktiga målvakter som periodvis räddar det mesta. Tyresös tre sista skott sitter medans våra sitter i stolpen eller räddas. Det är tillfälligheter som avgör matchen och vi är mycket nöjda med tjejernas insats.

På söndag är det dags för hemmapremiär i Sjöstadshallen kl 15.00 mot nykomlingen Tumba HBK och då hoppas vi på att det är GT Söder som har stolpe in.

Matchfakta

Tyresö Handboll – GT Söder HK 19-17 (8-10)
3-1, 5-6, (8-10), 11-11, 13-14, 19-17

Målskyttar Tyresö Handboll:
Olivia Svalstedt 6, Frida Blohm 5 (2), Smilla Eld Bjureflo 3, Madeleine Lindgren 3, Hanna Hellström 1, Ellinor Brandt 1

Utvisningar: 1 x 2 min

Målskyttar GT Söder:
Rebecca Järnholm 4, Julia Grahn 4, Josefin Lans 3, Yasmine Domonji 3 (1), Johanna Widgren 2, Hanna Cleve 1

Utvisningar: 1 x 2 min

Matchreferat Tyresö Handboll

Matchprotokoll och Tabell

Foto: Pär Ahrling

Skribent: Therese Hettman
Epost: This is a mailto link

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)