Hoppa till sidans innehåll

DM, 2018: GT Söders damer i final

05 SEP 2018 13:06
GT Söders damseniorer blev gruppetta i DM efter tre segrar och en förlust. Efter att semifinalmotståndaren HK Silwing/Troja har dragit ur sitt lag, väntar final i Sjöstadshallen på söndag, 9/9.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2018 10:03

I förra veckan, 29/8, mötte våra damer HK Silwing/Troja på bortaplan i Högdalshallen. Tjejerna inledde matchen lite trevande och hade inte riktig flyt i t ex avsluten. Detta ledde till att Silwings duktiga målvakt kunde stänga igen målet under en period i första halvlek. Vi lyckades ändå gå till paus med några måls ledning.

I halvtid pratade vi om att höja upp försvaret ett par nivåer, vilket vi också gjorde. Silwing kom inte alls igenom i mitten av banan, utan det var deras kanter som levererade mål framåt. Vi var numret större och vann ganska komfortabelt till slut, genom att vara lite bättre på samtliga positioner.

På tisdagskvällen, 4/9, stod Hammarby IF HF för motståndet i den sista gruppspelsmatchen i DM. Inför den här hemmamatchen hade vi tränare gett direktiv om att trycka på med full fart på samtliga positioner. Efter ca 6 min. ledde vi med 6-1 och sedan fortsatte vi att trumma på med bra fart.

Samtliga spelare byttes runt ganska mycket, vilket passade oss perfekt efter en helg med cup i Skövde. Det var aldrig något snack om vilket lag som var starkast för kvällen. Vi vann med de klara siffrorna 35-15. Alla spelare ska ha en eloge för att de orkade ha fokus hela matchen, det kan ibland vara svårt när man leder stort från början till slut.  

Målgörare, GT Söder: Johanna Widgren 10, Magda Janicz 5, Yasmin Domonji 5, Jenny Haglund 4, Malin Wilén 4, Josefin Lans 2, Alida Skretting, Emma Petersson, Josefin Idegran, Linn Åberg, Rebecca Järnholm 

Tabell
Tabell efter avslutat gruppspel. Skärmdump från stockholmhandboll.se. 

Semifinalmotståndaren HK Silwing/Troja har dragit ur sitt lag och därför går våra tjejer direkt till finalen som spelas på söndag. Fram till dess kommer vi fortsätta att träna på de deltajer vi behöver förbättra. Det är i nuläget inte riktigt klart vilka spelare vi ställer på plan i finalen. Under DM har vi haft olika laguppställningar i alla matcher beroende på skador, resor, jobb osv.

Målet är så klart att vinna DM-titeln, inget snack om det!

Hoppas att vi ses i Sjöstadshallen på söndag. Finalen spelas kl 13.00.

Text skriven av: Jennie Sarensten, ass. tränare

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)