Hoppa till sidans innehåll

DM, 2018: Vinst med sju bollar i första matchen

17 AUG 2018 11:24
På torsdagskvällen, 16/8, spelade våra damseniorer den första DM-matchen för säsongen. Spånga HK stod för motståndet i Sköndalshallen och det blev seger med 21-14.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2018 10:06

Laget som spelade mot torsdagens motståndare Spånga HK bestod av tjejer som spelade i juniorerna, B-laget och A-laget förra säsongen. Före matchen pratade vi om att vi skulle spela enkelt, ta hjälp av varandra och springa mycket. Bakåt skulle vi ha en tuff nivå och smälla på. Vi tränade på att spela försvaret 5-1 hela matchen.

Framåt märktes det att spelarna inte hade den rätta tajmingen mellan varandra, det passades lite fel, de tappade några bollar och missade ett par avslut. Men tjejerna försökte hela tiden...

Det var en jämn första halvlek som vi lyckades leda med ett par bollar när det var dags för halvtidsvila.

Bakåt var vi lite för bekväma och lite för stillastående. Vi pratade om att vi måste höja nivån bakåt och inte vara så bekväma, vilket vi ändrade på genom att endast släppa in tre mål de första 15 min. i andra halvlek. 

Heidi Kaiser i målet fick också tag i lite fler bollar med hjälp av försvaret. Det blev lite ryckigt framåt när båda lagen fick några utvisningar var. Vi var dock stabila framåt med tanke på att vi bytte runt på alla spelare som hamnade på olika positioner i både försvar och anfall, vilket man kanske inte är så van vid.

Efter en godkänd andra halvlek stod vi som segrare när slutsignal ljöd; 21-14.

Målskyttar, GT Söder: Rebecca Eriksson 7, Jelena Radisevic 4, Josefin Idegran 4, Josefin Lans 2, Rebecca Järnholm 2, Tilde Svensson 2

Nästa DM-match spelas måndag 20/8 kl 20.00 i Gångsätrahallen mot Lidingö SK.

Text skriven av: Jennie Sarensten, ass. tränare

---

Länk

 

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross

Notar

Amelitas  

Grandins utvalda
Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)