Hoppa till sidans innehåll

F10: Succé i Minileken 2019!

30 APR 2019 11:50
I helgen som gick (227-28/4) spelade vårt F10-lag (spelare födda 2008) Minileken i Kungsängen och det blev den roligaste upplevelsen hittills i tjejernas handbollskarriär.
  • Skapad: 30 APR 2019 11:50

Lördag morgon innebar tidig uppstigning. Ingen sovmorgon här inte eftersom det var samling i Kungsängen kl. 8.00. Det sköna varma vädret bjöd på uppvärmning utomhus med lätt fys, dans och många skratt. Det var helt enkelt ett gäng med siktet inställt på att ha så roligt som möjligt.

Vi har inte varit med i så många cuper, den senaste var Eken Cup 2018. Sammandragen under säsongen är roliga, men långt ifrån lika intensiva som en cup.

Första matchen spelades mot Vassunda IF. Tufft motstånd, men vi var minst lika bra. Anfallet var klockrent, vi hittade varandra och flera spelare vågade sig på genombrott och stegisättning. Jag behövde inte ens ropa ”tryck på knappen” - kodord för att snabba på spelet. Frida, en återvändare som hade pausat handbollen ett tag, visade direkt att hon har handboll i blodet och Sofia D, en av de nyaste spelarna i laget, gjorde sitt första mål och smackade på med två till i cupen! Amelia vågade skjuta mer och mer från 9M och lyckades också göra mål. När det gällde försvaret satt allt som det skulle där också, tätt var det där! Det blev en oerhört jämn match och när slutsignalen gick kändes det som att vi hade vunnit.

I andra matchen mötte vi Västerås Irsta HF, ännu tuffare motstånd. Första halvleken försökte vi verkligen hålla samma nivå som i den första matchen, men känslan av att ligga under sänkte laget lite. Vi försökte verkligen vårt bästa, men huvuden hängde och frustrationen märktes tydligt. Då började även försvaret tappa och i anfall satt inte passningarna som de skulle. Vi slarvade en del och glädjen var inte riktigt närvarande när slutsignalen ljöd.

I omklädningsrummet pratade vi mycket om hur det är att förlora och hur man mentalt bör ta sig ur det. Alla duktiga atleter, oavsett sport, är med om förluster, då gäller det att hitta tillbaka - glömma det som varit, blicka framåt och påminna sig själv om varför man spelar handboll. Vi spelar handboll för att det är så roligt, och då måste vi fortsätta ha roligt. Så fram till nästa match umgicks vi, dansade och sjöng, fixade med höga tofsar och pratade med varandra om sommarens bus.

I den tredje matchen var vi laddade med ny energi och mötte ett duktigt Huddinge HK. Men trots att vi kände att de gjorde fler mål än vi, så gav vi aldrig upp och glädjen försvann inte utan vi fortsatte med vårt spel och för varje mål som vi gjorde firade vi dubbelt upp! Elly, vår vänsterhänta spelare, lurade bort spelarna flera gånger och sköt på mål. Moa A lyckades stå fri på linjen flera gånger och sköt också på mål, men deras målvakt var väldigt bra. Livia stod stabilt på linjen och fick in flera fina skott i mål. Lång som hon är, längre än jag, var det svårt för motståndarna att täcka de skotten.

På söndagen var det dags för tre nya matcher och vi hade lyckats ta oss till A-slutspel. Detta gjorde att vi redan i förväg visste att motståndet skulle bli ännu tuffare. Vassunda IF igen, Tyresö och ett annat av Västerås Irstas lag stod på spelschemat. Vi förlorade nog alla matcherna, men vi hade så fruktansvärt roligt.

Första matchen mot Vassunda IF var återigen spännande, men vi hade lite svårt att hitta ett bra tempo. Moa Å bröt flera bollar och lyckades göra flera kontringar på egen hand. Med Saga i målet blev målskillnaden inte så stor kändes det som. Hon förflyttade sig snabbt och tog returerna innan de rullade ut på plan igen.

I den andra matchen stod Tyresö för motståndet. Ett bra lag som vi mött tidigare. Agnes stod i mål för första gången och visade sig vara ett riktigt proffs, snabb som hon är.

Mellan andra och tredje matchen hade vi två timmars paus. Då passade vi på att äta, leka, stå på händer och ladda batterierna tillsammans.

Tredje matchen var nog vår tuffaste under hela cupen, men vi gav aldrig upp. Vi fortsatta hålla vårt fina försvar och Ebba lyckades flera gånger förhindra mål genom att hålla deras linjespelare som nog var 20 cm längre. Sandra var en riktig kämpe som, trots att motståndarna var rejält hårdhänta, stod pall och kämpade på tills hon fick in vårt enda mål den matchen.

Så nådde vi vårt mål? Joho!!! Med råge! Efter lördagens första match sa motståndarna till oss att det varit riktigt roligt att möta vårt lag. Ledarna sa att det syntes att vi hade glädje i laget. En spelare i ett lag som vi aldrig mötte uttryckte sin besvikelse över att inte få möta oss. När vi frågade varför blev svaret: "Ni verkar ha så kul, ni verkar vara roliga att spela mot!"

Trötta, glada och med härliga minnen åkte vi hem från Kungsängen och bara längtar till nästa cup - Eken Cup!

För kännedom: Inga mål och resultat publiceras utan används bara internt av cuporganisationen för omlottning. Andra dagen seedas lagen om i A- och B-slutspel för att möta jämnare motstånd. Slutspelet innebär dock inte att ett lag utses till vinnare, utan alla är vinnare.

Text skriven av: Evelyn Rubin (tränare)

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)