Hoppa till sidans innehåll

F11/12: Aranäs Open 2019

26 MAJ 2019 18:30
På fredagseftermiddagen gick tåget mot Kungsbacka för F11/12 för att delta i Aranäs Open. Det var ett blandat lag, med tjejer födda både 2006 och 2007. Vi spelade 4 matcher på gräs så en bra genomkörare inför Eken Cup. Foto: Jennie Sarensten
  • Skapad: 26 MAJ 2019 18:30

15 förväntansfulla tjejer och tre ledare drog iväg med tåg mot Kungsbacka på fredagen. När vi kom ner blev den en sen middag och sen inkvartering i skolan och sen i säng för att ladda för lördagens matcher.

Första matchen var redan 09.00 mot ett norskt lag, Herulf från Moss. Dom visade sig vara många nummer större än oss och vann rätt stort, men våra tjejer kämpade och slet och höll humöret uppe hela matchen.

Match nummer två spelade vi mot Malmö och det var en rätt jämn match där tjejerna visade upp ett mycket tuffare försvarsspel, men det blev återigen en förlust.

Sista matchen för dagen var mot hemmalaget HK Aranäs och för att få tjejerna att tuffa till sig ytterligare i försvaret, vilket vi förstod var ett måste för att rå på Aranäs, lockade Jennie med glass till den/de som vågade ta kampen ordentligt i försvaret. Tre av tjejerna lyckades riktigt bra med detta och det bjöds på glass på kvällen.


Åttondel mot IK Nord, foto: Linda Öhrling

En 4:e plats i tabellen visade sig innebära match redan 08.00 på söndagen så med vetskapen om en tidig uppstigning blev det en lugn kväll på skola för alla spelare och ledare.

05.45 ringde klockan och då packade vi ihop och städade rummet och stack iväg mot frukost. Nu var det åttondelsfinal på IF Nord, det var en kall och blåsig morgon och våra tjejer verkade påverkas en del av det, då det var väldigt mycket tappade passar och tappade bollar. Däremot var det en av de absolut bästa försvarsinsatserna denna helg. Tyvärr räckte det inte hela vägen utan 08.35 var Aranäs Open slut för denna gång. 

Nu sitter vi på tågstationen i Göteborg och sammanfattar, så ni förstår att vi har haft en HEL del fritid denna söndag. Vi drog in till Göteborg efter lunch och gick på bio och trots att handbollen kanske inte har varit så lyckosam så har vi inte sett några sura miner eller gnäll från spelarna. Det har varit ett nöja att vara iväg med gänget och vi har alla haft en rolig helg i Kungsbacka/Göteborg och nu laddade inför Eken Cup.

 

//Jennie, Tessan och Linda

Skribent: xxx
Epost: This is a mailto link

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)