Hoppa till sidans innehåll
Job: 201819-Idrott-F�rening-GT S�der Group: F16

F16: God chans till seger i säsongens sista match

15 MAR 2019 10:18
Tränarna Danne Söderqvist och Mille Blomkvist har lett vårt F16-lag i nio säsonger och har sett en fantastisk utveckling hos spelarna. På lördag, 16/3, spelas säsongens sista seriematch i Sjöstadshallen. Kom och heja!
  • Uppdaterad: 15 MAR 2019 10:18

Måndagen den 13/8 2018 började F16-laget med sin första träning för handbollssäsongen 18/19. På lördag 16/3 spelar laget säsongens sista seriematch mot Årsta AIK HF i den moderna Sjöstadshallen, vilket betyder att vi kommer avsluta seriespelet mot GT Söder HK:s samarbetsklubb.

Vi ledare, Danne Söderqvist och Mille Blomkvist, har nu tränat laget i nio säsonger och har haft förmånen att leda dessa härliga spelare och individer. Vilken resa! Det känns som om vi upplevt väldigt mycket tillsammans och dessutom med en bra och härlig föräldrargrupp.

Spelargenerationen född 2003 inom Stockholmshandbollen är en relativt stor årskull vilket är roligt och mycket inspirerande men också med en hård och tuff konkurrens. F16:s seriesystem består av sex olika serier. Säsongen före denna vann vi vår serie och nollade förlustkolumnen. Inför detta spelår har vi mött tre nya utmaningar: längre speltid till 2 x 25 minuter (istället för 2 x 20), första säsongen med klister och vidare med en timeout per halvlek. Det vi var mest bekymrade över av dessa nyheter var framförallt klistret. Nu i efterhand kan vi konstatera att tjejerna har klarat detta galant, vilket betyder att tjejerna verkligen på riktigt numera är sanna handbollsspelare. Vad som endast är kvar för dessa spelare rent strukturellt är ökad speltid till 2 x 30 minuter, spela med något större boll och med möjlighet till flera timeouter. Steget till att bli  seniorspelare är väldigt kort! 

Om laget ger allt nu på lördag har vi mycket god chans och möjlighet till en fin vinst och kommer därmed avsluta seriespelet med flaggan i topp och med stolthet. Det kommer i så fall innebära att vi slutar på femte plats och har då tagit poäng i nio matcher av fjorton spelade. Vi vet ju att bollen ibland är mycket rund så vi tar definitivt inte ut någon seger i förskott. Vi kommer ställa upp mycket taggade och ödmjuka inför sista seriematchen. Vi alla runt laget har en bra känsla och vet att tjejerna kommer ge allt och inte vika ned sig. Oavsett hur det slutar har spelarna vridit ur den absolut sista svettdroppen ur "Wettextrasan" när seriespelets sista signal tjuter.

Väl mött i Sjöstadshallen lördag 16/3 kl 17.50 för att se matchen mellan Årsta AIK HF och GT Söder HK!

FORZA GTS F16!

Text skriven av: Danne Söderqvist, Mille Blomkvist och Marita Bergman.

---

Länk

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)