Hoppa till sidans innehåll

NBC för pojkar: P06-laget obesegrat i steg 1

16 OKT 2018 16:22
I lördags, 13/10, spelade P06 steg 1 i Newbody Cup (NBC) och det blev tre matcher utan förlust. Bra jobbat!
  • Uppdaterad: 16 OKT 2018 16:22

Så var det äntligen dags för våra pojkar födda 2006 att bekänna färg i säsongens upplaga av Newbody Cup. Denna gång var det bara killarna födda 2006 som skulle spela tillsammans som ett eget lag. Eftersom vi har väldigt få spelare i åldersklassen, har vi fått dispens för en målvakt född 2005 och med i truppen var även två spelare födda 2007.

Motståndet i steg 1 var Hammarby IF HF, Uppsala HK och Sollentuna HK 2. Matcherna spelades i Högdalshallen på lördagseftermiddagen och det var ett riktigt taggat killgäng som möttes upp i hallen. En spelare hade scoutat två av våra motståndare, men både de och vi var såklart helt ospelade kort i mötena med varandra. 

Första matchen mot Hammarby IF HF genomfördes med bravur och ett tight och tufft försvarsspel var som vanligt vårt motto. Framåt var det i halvtid önskvärt från ledarna att killarna skulle gå mer rakt mot mål och för en gång skulle gjorde de precis som vi sa! Vi gick av plan som segrare.

I nästa match väntade Uppsala HK som vi sett tagit en lätt skalp i sin första match. Matchen var mycket spännande med en hel del tekniska fel från vår sida tyvärr. Framförallt missade passningar och dåliga bollmottagningar. Killarna krigade hela matchen igenom för varandra och hämtade upp både två och tre måls underläge flertalet gånger. Matchen slutade med ett oavgjort resultat, vilket visar på en enorm vilja från våra killar.

I dagens sista match stod Sollentuna HK 2 för motståndet och här var det bara till att trumma på. Vi kan absolut göra en bättre match handbollsmässigt, men vi vann komfortabelt. Dessa resultat ledde till att vi kom tvåa i gruppen och kommer att lottas mot tuffar motstånd i steg 2 (1-2/12). Spännande!

Bäst av allt är att alla utespelare noterade sig i målprotokollet under dagen. Härligt med ett stort ansvarstagande då alla killar spelar uppblandade med våra P13-grabbar till vardags.

Tack killar och vår härliga föräldragrupp på läktaren för en kul lördagseftermiddag!

Text skriven av: Elin Hall

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross

Notar

Amelitas  

Grandins utvalda
Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)