Hoppa till sidans innehåll

P12-13: Vårsäsongen är igång

01 FEB 2019 11:33
Efter ett uppehåll över jul och nyår är P12-13 igång med handbollen igen. Januari har bl a bjudit på träningar, matcher, spel i NBC och specialpass med hopp- och löpträning.
  • Uppdaterad: 01 FEB 2019 11:40

Vårterminens handboll har dragit igång och det med besked. Killarna hade ett långt uppehåll från handbollen över jul och nyår och det syntes de första matcherna i januari. Efter det har det varit både hög- och lågvattenmärken i matchresultaten, men en fortsatt härlig inställning från grabbarna både vid träningar och matcher.

P12 har återigen lirat ett NBC-steg med lite stöttning från våra P11-killar. Resultatet har varit gott men det blev tydligt att man som spelare måste spela, agera och jobba hårt i blåstället varje match för ett lyckat resultat. Alla killar har gjort mål och krigat på efter bästa förmåga i försvaret.

P12-13
Hopp- och löpskolning för P12-13. Foto: Elin Hall. 

Två måndagar i rad har vi haft möjligheten att bjuda in en extern tränare för hopp- och löpskolning. Det har varit mycket uppskattat av killarna som kämpat och skrattat. Det var även väldigt roligt för oss tränare som stod vid sidan av planen och vi kan konstatera att löpcoachen behöver komma på besök fler gånger.

Vi har klämt in ett teoripass också. Vi (d v s tränarna) tyckte att vi gav utmärkta förklaringar till hur försvarsspelet ska fungera - både i ord och bild. Grabbarna i laget har kanske en annan åsikt och det är möjligt att de inte alltid har det så lätt med oss tränare. :-)

Teoripass
Teoripass för P12-13. Foto: Elin Hall. 

Framöver kommer vi fortsätta traggla på med träningar och matcher. Närmast på schemat finns en hel träning för våra målvakter med A-lagets målvaktstränare, Robban Reiskog. Flera av killarna är lite sugna på att prova på målvaktsposten, glädjande nog för oss tränare men föräldrarna har kanske en annan uppfattning om detta. Tur att det finns defibrillator i de flesta sporthallar. ;-) Så kör hårt, Robban, och visa dem var skåpet ska stå!

Innan vårterminen är till ända ska vi spela tre turneringar och P13 kommer också att bjudas in till träning nummer två i Stockholms Handbollförbunds regi för spelarutbildning.

Over and out for now!

Text skriven av: Elin Hall

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)