Hoppa till sidans innehåll
Job: 201819-Idrott-F�rening-GT S�der Group: P12+13

P13: Irstablixten 2019

23 MAJ 2019 14:23
Helgen 5-7/4 spelade vårt P13-lag Irstablixten i Västerås. Till skillnad från tidigare år, deltog P13 bara med ett lag den här gången, vilket innebar att det var många spelare på avbytarbänken.
  • Uppdaterad: 23 MAJ 2019 14:29

Gruppspelet såg på pappret tufft ut då vi tidigare år mött två av motståndarlagen och haft det väldigt kämpigt mot dem. I den första matchen inledde vi starkt och tog ledningen, men motståndarna gav sig inte utan kämpade på och resultatet blev oavgjort vid slutsignal.

Irstablixten
Ludvig Hultlid - foto: Kajn Wikström. 

Lördagen inleddes med spel mot ett superstort och starkt IFK Bankeryd där det visar sig att storleken faktiskt spelar lite roll - i alla fall i handboll. Killarna kämpade och slet och presterade bitvis mycket fin handboll. Jag måste ändå säga att våra killlar är nog modigast av alla eftersom de verkligen vågar ta kampen i försvarspelet trots att de vet att det kommer göra ont. Vi krigade matchen igenom och det ska vi ta med oss.

Irstablixten
Theo Lantz - foto: Kajn Wikström. 

I den tredje matchen mot Grankulla 1 infann det sig alltför många tekniska fel som man numera blir straffad för fort genom anfallarnas kontringar.

På söndagen stod ett lag från Umeå på motståndarsidan. Killarna från norr hade riktigt fint skytte och ett par fina kombinationer som vi inte riktigt lyckades med att stoppa så i denna turnering spelade vi bara fyra matcher tyvärr. Det var ledsna och uppgivna killar som satte sig i bilarna hem mot stockholm, men sådan är idrotten, ibland vinner man och ibland förlorar man.

Irstablixten
Några av spelarna på förläggningen. Foto: Elin Hall. 

Trots magra resultat handbollsmässigt så gjorde vi annat kul. Vi hann med att bada på Kokpunkten, hänga på förläggningen med våra norska tjejgrannar, lira kort och musik. Så nu när vi fått lite distans, så tycker vi att vi faktiskt hade rätt kul ändå.

Hanige HK:s fotograf Kajn Wikström fanns med i hallen och tog ett par riktigt fina bilder på några av killarna i vårt lag (se ovan). Kul!

Som en liten avslutning på handbollsäsongen hade killarna en träning med A-lagets tränare Vaggo Schjölin och Robban Reiskog tisdagen efter turneringen och då visades inga sura miner bara trötthet och glädje. Tack Vaggo och Robban för att ni tog er tid och körde hårt med grabbarna!

Nu tar vi en välbehövlig vila från handbollen ett tag och siktar in oss mot Eken Cup!

Text skriven av: Elin Hall

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)