Hoppa till sidans innehåll

SHE: Johanna Widgren har 1 år kvar på kontraktet

12 APR 2019 13:07
Niometersspelaren Johanna Widgren skrev ett tvåårskontrakt med GT Söder inför säsongen 18/19 och har därmed ett år kvar i föreningen. Hon är en mycket bra handbollsspelare som vi är glada att ha med på plan i GT Söders historiska första SHE-säsong!
  • Uppdaterad: 12 APR 2019 13:13

Johanna Widgren hade möjlighet att bryta sitt kontrakt i och med att förutsättningarna förändrades när laget blev klart för högsta serien, men hon har glädjande nog valt att stanna kvar i Sveriges nyaste SHE-förening minst en säsong till. Att hon tidigare har spelat i SHE med moderklubben Bodens BK HF är så klart en erfarenhet hon har nytta av inför den stundande utmaningen i damhandbollens finrum.  

Den gångna säsongen toppade Johanna den interna skytteligan med sina 119 mål och har enl. huvudtränaren Vaggo Schjölin spelat en avgörande roll i ett antal matcher under säsongen. 

 - Det är mycket glädjande att Johanna finns med i laget även nästa säsong. Hon är en ung spelare med enormt höga krav på sig själv, både på och utanför handbollsplanen, säger Vaggo Schjölin. 

 - Johanna har presterat bra hela säsongen. Nu är hon redo för comeback i SHE och jag tror att hon är mer mogen för den uppgiften nu. Jag förväntar mig att hon tar ett större ansvar och är säker på att hon kommer vara stabil och få ännu bättre utdelning, avslutar Vaggo. 

Johanna Widgren
Johanna Widgren (arkivbild). Foto: Daniel Löfstedt. 

Intervju med Johanna Widgren

Första säsongen i GT Söder är avklarad och nu är du tillbaka i SHE igen. Vad gjorde att ni lyckades gå hela vägen?
Jag tror det finns många olika anledningar till att vi lyckades, men en av dem som jag tycker varit avgörande många gånger är att vi har många spelare med lite mer rutin. När vi har spelat matcher som varit väldigt jämna så har vi ofta gått vinnande ur striden i slutändan. Det kanske har att göra med att man har hunnit med att spela många jämna matcher under sin karriär och därför inte tycker det är lika jobbigt längre.

Hur har ditt första år i Stockholm varit?
Det har varit roligt och lärorikt på många olika sätt. Jag fick äntligen börja studera på min drömutbildning och hittade även glädjen för handbollen igen som jag hade tappat lite. Jag trivs väldigt bra i Stockholm även om jag såklart saknar min familj och vänner som är kvar i norr.

Du har haft en otroligt bra första säsong i GT Söder och har blivit något av en publikfavorit. Vilka skulle du säga är dina styrkor som spelare?
Mina styrkor är väl främst i anfallet, där jag spelar snabbt och tycker om att gå på genombrott. Jag tycker även jag har blivit bättre på att få vidare bollen när jag dragit på mig flera spelare, vilket öppnar upp för mina lagkamrater.

Jag ser framemot att få chansen att utveckla både mina styrkor och svagheter på ett bra sätt kommande säsong i GT Söder!

Fakta om Johanna Widgren

Namn: Johanna Widgren
Födelseår: 1996
Yrke: Studerande
Moderklubb:​ Bodens BK HF

Följ GT Söders lagbygge inför säsongen 19/20 här

#universumsbästagäng #pålikavillkor

---

Ev. frågor besvaras av:

Therese Hettman (senioransvarig), mail: This is a mailto link och tel: 070-662 59 62.

Vaggo Schjölin (huvudtränare), mail: This is a mailto link och tel: 070-935 55 67.

Jennie Sarensten (ass. tränare), mail: This is a mailto link och tel: 073-502 56 82.

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)