Hoppa till sidans innehåll

SHE: Josefin Johansson klar för GT Söder!

29 APR 2019 10:00
Allsvenskans skyttedrottning (säsongen 18/19) Josefin Johansson har skrivit på för GT Söder. Hon är en tvåvägsspelare som kommer bidra med både vasst skytte och tufft försvarsspel. Välkommen till #universumsbästagäng, Josefin!
  • Uppdaterad: 28 APR 2019 12:03

Vänsternian Josefin Johansson kommer från Eskilstuna Guif IF där hon har spelat de senaste sju säsongerna. Vid flera tillfällen har säsongerna i Guif avslutats med kval till högsta serien, vilket har gjort att Josefin har fått känna på att spela mot SHE-motstånd. 

Säsongen 18/19 gjorde Josefin 153 mål på 22 matcher (i genomsnitt sju mål/match), vilket placerade henne på en delad förstaplats i Allsvenskans skytteliga

Huvudtränaren Vaggo Schjölin säger så här om Josefin: 

 - Jossan kommer från en lyckosam säsong då hon blev delad skytteligadrottning i Allsvenskan. Hon har ett bra driv, en fin spelförståelse och en härlig spelkänsla. Jossan är en tvåvägsspelare som kommer bidra med tuffa tag i försvaret.

 - Jag och övriga ledarstaben ser fram emot att lyfta fram ytterligare kvaliteter hos Jossan och samtidigt stärka det hon redan har i bagaget. Jag säger varmt välkommen, Jossan, och stort grattis till oss i GT Söder som har landat den här påskriften, avslutar Vaggo. 

Vaggo och Josefin
Vaggo Schjölin är nöjd med att ha Josefin Johansson i laget nästa säsong. Foto: Therese Hettman. 

Intervju med Josefin Johansson

Berätta lite om dig själv. Vad du gör om dagarna och hur ser din handbollsbakgrund ut?
Jag är snart 27 år och uppvuxen i Sundbyholm strax utanför Eskilstuna. Under uppväxten har hästar och trav alltid funnits med och det är fortfarande ett intresse för mig när det finns någon tid över. Om dagarna arbetar jag som fysioterapeut på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Utöver det går tiden främst till att träna och umgås med familj och vänner.

Handboll började jag spela i Göksten när jag var runt 7-8 år och fortsatte under ungdomsåren, Jag fick även prova på seniorspel i både div. 1 och div. 2. Därefter tog jag steget över till Eskilstuna Guif i Allsvenskan och har gjort sju säsonger där. Under dessa år har det bland annat blivit fem kval till högsta serien.

Beskriv dig som handbollsspelare!
Jag spelar främst V9 och tvåa eller trea i försvar. Jag gillar att trycka i uppspelen och komma till lägen i fas 2. Min främsta styrka är mitt skott och skytte utifrån.

Vad gjorde att du valde GT Söder?
Jag fick ett positivt första intryck av klubb och tränare. Deras visioner och målsättningar kändes spännande. Att byta till GT Söder kändes helt enkelt som rätt steg att ta för att utvecklas vidare. Dessutom lockade såklart även spel i SHE!

Fakta om Josefin Johansson

Födelseår: 1992
Yrke: Fysioterapeut
Moderklubb: Gökstens BK

Följ lagbygget på den här sidan.

#universumsbästagäng #pålikavillkor

---

Ev. frågor besvaras av:

Therese Hettman (senioransvarig), mail: This is a mailto link och tel: 070-662 59 62.

Vaggo Schjölin (huvudtränare), mail: This is a mailto link och tel: 070-935 55 67.

Jennie Sarensten (ass. tränare), mail: This is a mailto link och tel: 073-502 56 82.

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)