Hoppa till sidans innehåll

USM, F16: Bra insats av GT Söders F16-lag

06 DEC 2018 15:53
Vårt F16-lag spelade steg 2 i USM på hemmaplan i Sköndalshallen den gångna helgen, 1-2/12. Efter en andraplats i gruppen förlorades placeringsmatchen lite snöpligt med endast två bollar.
  • Uppdaterad: 06 DEC 2018 16:18

Inför steg 2 var förutsättningarna ganska enkla; för att kvalificera sig till steg 3 krävdes en första- eller andraplats i gruppen och därefter vinst i placeringsmatchen. 

Mille Blomkvist, en av tränarna för laget, säger så här om uppladdningen inför steg 2: 

 - Min tränarkollega Danne Söderqvist och jag har sett att något bra har hänt med spelarna på senaste tiden. De har insett att det inte finns några lätta matcher varpå träningarna har blivit mer fokuserade än tidigare. Nya träningsinslag från Linda Mattsson och även Jenny Haglund tror vi också har hjälpt laget att ta ytterligare ett kliv.

 - Inför steg 2 i USM har vi pratat mycket om att våga och att komma med fart. Vi har vidare blivit hårdare och mer noggranna i vårt försvar, förklarar Mille. 

GT Söders tjejer inledde gruppspelet med match mot Kiruna HK. I den första halvleken var det nervöst och hemmalaget fick slita för att hålla jämna steg med motståndaren. I andra halvan av matchen kunde GT Söder spela ut och samtliga tjejer höjde sig en nivå. Det blev en välförtjänt vinst med 20-13. I GT Söder fick Ida Johnsson priset som matchens lirare, mycket tack vare sitt otroliga driv mot motståndarens mål.  

I den andra matchen stod Hallstahammars SK HK för motståndet. GT Söder krigade på och tjejerna var aggressiva i försvaret, men det blev tyvärr förlust med 16-20. Thea Bergman fick priset som matchens lirare i GT Söder efter stenhårt försvarsspel. 

F16
F16 stod för en fin insats i USM, steg 2. Foto: Express-Bild. 

Efter andraplatsen i gruppen, stod Sollentuna HK för motståndet i söndagens placeringsmatch där en steg 3-plats stod på spel. Motståndaren tog kommandot direkt och ledde med fyra bollar efter knappt 13 minuters spel. I halvtid var ställningen 11-6 i Sollentuna HK:s favör. 

I andra halvlek utökade Sollentuna HK sin ledning till sju bollar innan GT Söder började sin jakt på motståndaren. 15-8 blev på fyra minuter 15-12. Avslutningen blev riktigt spännande. Med 25 sekunder kvar av matchen var ställningen 19-18 och en kvittering kändes möjlig. 

 -  Sollentuna var satt under press och vi hade allt att vinna och det kändes i hela hallen - den kokade, säger Mille Blomkvist. 

GT Söder räckte tyvärr inte ända fram och Sollentuna vann till slut med 20-18. Klara Söderqvist fick priset som matchens lirare efter sina åtta mål och ett hårt krigande även i försvaret. 

Mille Blomkvist säger så här om lagets USM-insats: 

- Steg 1 i Härnösand blev en fantastisk resa och upplevelse. Vi orkade inte hela vägen, men erfarenheten gav ändå mersmak. I Steg 2 tycker vi ledare att laget tog många kliv framåt, även med många goda individuella prestationer.

 - Vi tycker att det verkar som om tjejerna har hittat vissa nycklar som saknats tidigare. Tillsammans med den senaste periodens segrar, ger detta en härlig mersmak inför framtida seriespel, avslutar Mille. 

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
GT Söder Handbollsklubb - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0706238721
E-post: This is a mailto link

Se all info

GT SÖDER-LÅTEN

 

#pålikavillkor

VÅRA SPONSORER

Stiftelsen Dunross 
Actic 
Notar

Amelitas  

Grandins utvalda

Sponsorhuset

 

 

Närvaroformulär (U10, U9 + U8)