Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Inför match mot AIK, 20/2

2018-02-20 13:34
På tisdagskvällen, 20/2, tar GT Söder emot AIK Handboll i Sjöstadshallen i ytterligare ett viktigt derby. Publiken hälsas välkommen till matchen som startar kl 19.15.
  • Uppdaterad: 2018-02-20 13:36

Tisdagens motståndare, AIK Handboll, är nykomling i Allsvenskan säsongen 17/18. Laget vann div. 1 Norra föregående spelår och tog därmed klivet upp till den näst högsta serien. Premiärsäsongen i Allsvenskan har varit tuff för laget från Solna. Efter 17 omgångar har laget totalt fyra vinster i bagaget. Tre av segrarna har dock kommit efter jul- och nyårsuppehållet, så ett steg i rätt riktning har onekligen tagits på sistone.

Tidigare möten: När GT Söder och AIK möttes i Solnahallen den 31/10, blev det bortaseger med fyra bollar. Läs om GT Söders vinst här

Formkurva: I de fem senaste omgångarna har AIK vunnit tre (mot IF Hellton Karlstad, Bjurslätt/Torslanda och Kärra HF) och därefter förlorat mot Kungälvs HK och HK Drott Halmstad (så sent som i lördags, 17/2). 

Håll koll på: Niometersspelaren Julia Grahn var långtidsskadad under höstsäsongen. Sedan hon gjorde comeback efter jul och nyår, har hon varit stabil i målskyttet. I de två senaste matcherna gjorde hon fem resp. sex mål. Även Linnea Ryngmark kräver lite extra bevakning av GT Söder-försvaret. 

Tabell
GT Söder och AIK - på 8:e resp. 12:e plats i tabellen efter 17 omgångar. 

Hemmalaget GT Söder vann matchen i den 17:e omgången mot Spårvägen HF i söndags, 18/2, och fyllde därmed på både självförtroende- och poängkontot. Segern innebar ett viktigt steg upp i tabellen till åttondeplats och "säker mark" när det gäller negativt kval. Vinst i mötet med AIK på tisdagskvällen skulle onekligen sitta fint och ge lite "arbetsro". 

I söndags fungerade målskyttet bra och tjejerna gjorde 19 mål i första halvleken och totalt 34 fullträffar i matchen. Den tendensen får gärna fortsätta i de resterande matcherna på vårsäsongen. 

Handboll ska så klart ses live, men för dem som inte har möjlighet att vara på plats i Sjöstadshallen går det att se matchen live på vår Solidtango-kanal. Klicka på bilden nedan för att komma till sändningen. 

Solidtango 

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd
GT SÖDER-LÅTENVÅRA SPONSORER

  Stiftelsen Dunross


Notar

 

 
AF Elteknik


Amelitas

Sponsorhuset

             
idrottensbingo

Blekingegatan 32, T-bana Skanstull, 08-714 3550
Spela bingo ett kul sätt att stödja din förening!

 

Postadress:
Gubbängen/Tallen IK - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0729-81 86 20
E-post: This is a mailto link

Se all info