Hoppa till sidans innehåll
Job: 201718-Idrott-F�rening-GT S�der Group: A-Dam

Allsvenskan: Inför match mot Eskilstuna GUIF

2018-01-19 12:09
På lördag, 20/1, väntar match mot Eskilstuna GUIF i Sköndalshallen för våra damer i Allsvenskan. Vågar vi hoppas på en repris på senaste mötet, då GT Söder vann med två bollar?
  • Uppdaterad: 2018-01-19 12:26

I vårsäsongens andra hemmamatch står Eskilstuna GUIF för moståndet. GUIF gör sin åttonde säsong i Allsvenskan och såväl 2016 som 2017 var avancemanget till högsta ligan (SHE) inom räckhåll. I våras föll Eskilstuna-tjejerna på målsnöret i SHE-kvalet mot Boden Handboll IF där det blev förlust i två raka matcher. Den här säsongen är siktet återigen inställt på SHE och då behöver den nuvarande femteplatsen i tabellen (efter sju vinster och sex förluster) förbättras. 

Tidigare möten: När lagen möttes i Eskilstuna i december, var det GT Söder som drog det längsta strået och vann med 23-21 (läs om bortasegern här). I den matchen stod våra tjejer för ett riktigt bra offensivt försvarsspel i andra halvlek, vilket fällde avgörandet tillsammans med Pernilla Idegrans fina målvaktsspel. 

Formkurva: Efter jul- och nyårsuppehållet har Eskilstuna GUIF förlorat en match (borta mot IF Hellton Karlstad) och vunnit en (på hemmaplan mot Kärra HF). 

Håll koll på: Josefin Johansson har verkligen har öst in mål i de senaste omgångarna. Även Lovisa Delac är en målskytt att se upp med. 

Tabell
Tabell efter 13 omgångar. 

GT Söder hade en fin svit fram till senaste omgången och var obsegerat sedan början på december, men i lördags (13/1) kom en bortaförlust mot OV Helsingborg. Nu gäller det att hitta tillbaka till vinnarspåret igen.

I lagets bästa stunder kan samtliga motståndare i Allsvenskan hotas, men då gäller det så klart att alla delar i spelet stämmer. Ett aggressivt försvarspel och skärpa i avsluten krävs t ex.

På lördag eftermiddag är det två lag i behov av poäng som slåss om segern. GUIF siktar mot SHE-kval och behöver klättra i tabellen. För GT Söders del är det först och främst säker mark ovanför kvalstrecket som gäller och i den kampen vore det fint med en vinst på lördag. 

Publiken är viktig för laget och hjälper i alla högsta grad till att skapa den där speciella stämningen i vår hemmaborg, vilken kan vara avgörande om matchen är jämn. 

Varmt välkomna till 2018 års andra hemmamatch!

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd
GT SÖDER-LÅTENVÅRA SPONSORER

  Stiftelsen Dunross


Notar

 

 
AF Elteknik


Amelitas

Sponsorhuset

             
idrottensbingo

Blekingegatan 32, T-bana Skanstull, 08-714 3550
Spela bingo ett kul sätt att stödja din förening!

 

Postadress:
Gubbängen/Tallen IK - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0729-81 86 20
E-post: This is a mailto link

Se all info