Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Inför match mot HK Drott, 10/3

2018-03-09 13:06
På lördag, 10/3, är det dags för säsongens näst sista hemmamatch i Damallsvenskan. HK Drott Halmstad står för motståndet och det är avkast kl 14.30 i den här s k fyrapoängsmatchen.
  • Uppdaterad: 2018-03-09 13:46

Det är en spännande och viktig match som spelas i Sköndalshallen på lördagseftermiddagen. GT Söder tar emot HK Drott Halmstad och båda lagen är i stort behov av poäng för att undvika negativt kval. Hemmalaget ligger på åttonde plats i tabellen medan HK Drott är två poäng efter på nionde plats. Ett betydelsefullt kvalstreck skiljer lagen åt efter 19 omgångar. 

HK Drott Halmstad är nykomling i Allsvenskan efter att snabbt ha avancerat genom seriesystsemet. Så sent som spelåret 15/16 huserade laget i div. 2. Efter seriesegern i mars 2016 blev det avancemang till div. 1. Redan den första div. 1-säsongen lyckades Halmstad-tjejerna gå till allsvenskt kval och vann där mot Lidingö SK med 2-1 i matcher. Våren 2017 var den allsvenska platsen ett faktum. 

Sedan det lyckosamma spelåret16/17 har HK Drott behållit samtliga utespelare och har på så sätt kunnat bygga vidare på den grund som redan lagts. 

Tidigare möten: När lagen möttes i Halmstad i den tredje omgången i höstas, vann hemmalaget HK Drott med åtta bollar (28-20). GT Söder hamnade i underläge i inledningen av matchen och kom sedan inte ikapp. Läs om den matchen här

Formkurva: I de fem senaste omgångarna har HK Drott vunnit två matcher och förlorat tre. Tremålssegern mot IF Hellton på hemmaplan förra lördagen (3/3) var så klart väldigt betydelsefull för laget.  

Håll koll på: Kaptenen Johanna Birkkjaer Andersson, Anna Wibring och Sally Sivertsson är tre målfarliga spelare i HK Drott. Dessa bör GT Söder-försvaret se upp med!

Tabell
Tabellen efter 19 (för några lag 20) omgångar. 

Efter två raka segrar mot Spårvägen HF och AIK Handboll, förlorade GT Söder bortamötet med tabelltrean Bjurslätt/Torslanda i senaste omgången. Nu gäller det att våra tjejer hittar tillbaka till vinnarspåret igen - allra helst redan på lördagseftermiddagen. Med endast sex poäng kvar att spela om säsongen 17/18, är varje aktion på banan viktig. Det gäller att alla spelare är "på tårna" om en seger ska inkasseras mot HK Drott. 

Den här "fyrapoängsmatchen" kan mycket väl vara avgörande för vilka lag som måste ta en omväg via ett kval för att försvara sin allsvenska plats. GT Söder ligger för närvarande på säker mark och vid seger mot Drott ser förutsättningarna ännu lite bättre ut. 

Alla våra supportrar hälsas varmt välkomna till denna viktiga och spännande match i hemmaborgen Sköndalshallen! 

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd
GT SÖDER-LÅTENVÅRA SPONSORER

  Stiftelsen Dunross


Notar

 

 
AF Elteknik


Amelitas

Sponsorhuset

             
idrottensbingo

Blekingegatan 32, T-bana Skanstull, 08-714 3550
Spela bingo ett kul sätt att stödja din förening!

 

Postadress:
Gubbängen/Tallen IK - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0729-81 86 20
E-post: This is a mailto link

Se all info