Hoppa till sidans innehåll
Job: 201718-Idrott-F�rening-GT S�der Group: A-Dam

Allsvenskan: Inför match mot IF Hellton, 18/3

2018-03-16 13:06
På söndag, 18/3, spelas den sista omgången i Damallsvenskan. GT Söder tar emot IF Hellton Karlstad i Sköndalshallen kl 16.30 och hemmalagets placering i tabellen är oviss in i det sista.
  • Uppdaterad: 2018-03-16 14:01

Det är mycket som står på spel i den allra sista omgången av Damallsvenskan säsongen 17/18. Nu ska det avgöras vilka två lag som tvingas till negativt kval och i den fighten är GT Söder inblandat. Laget ligger dock på säker mark inför söndagens match och har avgörandet i egna händer. 

Söndagens motståndare IF Hellton Karlstad är nykomling i Allsvenskan det här spelåret. Laget kom på tolfte och sista plats i högsta ligan, SHE, säsongen 16/17 och fick därefter allsvensk status. I och med nedgraderingen tappade laget flera spelare och det blev lite av en generationsväxling. Unga tjejer från de egna leden har den här säsongen fått chansen tillsammans med de äldre spelare som fanns kvar. Några nyförvärv gjordes också, varav målvakten och GT Söder-bekantingen Natalie Fernandez Nilsson är ett av dem. Förra säsongen vaktade Natalie målet i GT Söder.

Tidigare möten: De båda lagen möttes tidigt i höstas, i den allra första omgången. Då vann hemmalaget IF Hellton med 19-16. Läs om den matchen här

Formkurva: För IF Hellton har de fem senaste omgångarna resulterat i tre förluster och två vinster. Noterbart är att de två segrarna har kommit i de två senaste matcherna (båda på hemmaplan), varav en mot tabellettan Kungälvs HK. Laget må ha varit lite ojämnt under säsongen, men på sistone har det stått för bra prestationer. 

Håll koll på: I de två senaste matcherna, när Hellton dessutom har vunnit, har Ida Holm, Lotta Kulju och Karin Ullén gjort flest mål. Tre tjejer som verkar vara i fin målform och som GT Söder bör hålla ett extra öga på. 

Tabell
Tabellen efter 21 omgångar - dock utan resultatet i matchen mellan Spårvägen HF och Skånela IF som spelas på fredagskvällen. 

I skrivande stund (fredag lunch) är omgång 21 inte riktigt komplett. Matchen mellan Spårvägen HF och Skånela IF spelas i Brännkyrkahallen på fredagskvällen och resultatet påverkar inte bara de två inblandade lagen, utan även GT Söder. Oavsett hur det går i fredagens derby, har GT Söder avgörandet i egna händer. 

Av de tio matcher som GT Söder har spelat på hemmaplan hittills den här säsongen, har laget varit obsegrat vid sex tillfällen. Tillsammans med en taggad publik i en fullsatt Sköndalshallen, kan den där hemmaplansfördelen bli ännu lite större på söndag - t o m avgörande för resultet i matchen. 

Att det krävs fullt fokus, skärpa i både anfalls- och försvarsspel samt en målvakt i bra form för att det ska bli vinst i sista omgången, är ingen nyhet. I måste-matchen mot HK Drott för en vecka sedan, visade tjejerna att de klarar av att spela under press. Det bör ha gett extra självförtroende som kan vara betydelsefullt på söndag. 

Varmt välkomna till den allra sista seriematchen i Damallsvenskan, säsongen 17/18!  

---

Länk

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd
GT SÖDER-LÅTENVÅRA SPONSORER

  Stiftelsen Dunross


Notar

 

 
AF Elteknik


Amelitas

Sponsorhuset

             
idrottensbingo

Blekingegatan 32, T-bana Skanstull, 08-714 3550
Spela bingo ett kul sätt att stödja din förening!

 

Postadress:
Gubbängen/Tallen IK - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0729-81 86 20
E-post: This is a mailto link

Se all info