Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Inför match mot Skånela IF

2018-02-02 11:57
På lördag, 3/2, kommer Skånela IF på besök i Sköndalshallen och en spännande match i Damallsvenskan väntar. Det blir en fight mellan två lag som båda behöver poäng för att nå säker mark i tabellen.
  • Uppdaterad: 2018-02-02 12:04

Det är ett Skånela IF i behov av poäng som kommer till Sköndalshallen på lördag eftermiddag. Laget har inte vunnit någon match sedan mötet med GT Söder den 19/11 och vill så klart vända den negativa trenden. 

Spelåret 16/17 var framgångsrikt för Skånela IF som gick till SHE-kval efter att ha slutat på tredje plats i Allsvenskan. Kvalmotståndaren Team Eslöv hade dock inga planer på att förlora sin plats i högsta ligan och vann med 2-1 i matcher. 

SIF är nu mitt uppe i ett generationsskifte efter att flera av förra säsongens tongivande spelare har lämnat föreningen. Allra mest saknas förmodligen Kristin Thorleifsdóttir (numera i H65 Höör) som öste in mål säsongen 16/17. Laget har fyllts på med flera unga och lovande spelare från de egna leden, inte minst från det damjuniorlag som vann USM våren 2017.

Tidigare möten: Säsongen 16/17 var de båda mötena mellan GT Söder och Skånela IF väldigt tighta. Det slutade med en oavgjord match och en uddamålsseger för SIF. När lagen möttes senast, i novemer 2017, blev det däremot en klar seger för Skånela med 24-18 i Vikingahallen. Läs om den matchen här

Formkurva: För Märsta-tjejerna har de senaste fem omgångarna resulterat i lika många förluster. Den senaste matchen, mot IF Hellton, verkar dock ha varit ett steg i rätt riktning. Är laget kanske på gång nu? 

Håll koll på: I Skånelas senaste matcher har målskyttet varit ganska spritt, men Moa Andersson och Anna Nygårds har stuckit ut lite grand. 

Tabell
Både GT Söder och Skånela IF har tagit 12 poäng efter 15 omgångar. 

Hittills har vårsäsongen bjudit på både framgångar och bottennapp för GT Söders del. Den oavgjorda matchen mot Kärra HF första helgen i januari följdes upp av bortaförlust mot OV Helsingborg. Därefter har våra tjejer besegrat Eskilstuna GUIF och förlorat mot Tyresö Handboll. Nu är det dags för en mer stabil period och visst skulle det kännas bra om den startar med hemmaseger på lördag?

Nycklar till seger är som vanligt att det offensiva försvarsspelet fungerar i kombination med lyckosamma avslut framåt. Att målvakten är "på tårna" och gör en bra match, är så klart också viktigt. Kort sagt, alla delar i spelet måste vara "på plats" om tjejerna ska ta poäng mot Skånela. 

Det är en tuff kamp runt kvalstrecket (negativt kval). För närvarande är det tre lag som har tagit 12 poäng; GT Söder, Skånela IF och Spårvägen HF. Lördagens fight får anses vara en "4-poängsmatch". Vid vinst har vårt damlag chans att dra ifrån sina närmsta konkurrenter, medan en förlust kan bli kostsam när seriespelet summeras. I nästa omgång väntar för övrigt match mot Spårvägen HF. GT Söder-tjejerna står inför viktiga uppgifter framöver...

I vår hemmaborg Sköndalshallen ska moståndarna ha det tufft - och där spelar publiken en stor roll. Missa inte chansen att hjälpa laget att ta två härliga poäng!

Varmt välkomna till lördagens match kl 15.00! 

---

Länk

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd
GT SÖDER-LÅTENVÅRA SPONSORER

  Stiftelsen Dunross


Notar

 

 
AF Elteknik


Amelitas

Sponsorhuset

             
idrottensbingo

Blekingegatan 32, T-bana Skanstull, 08-714 3550
Spela bingo ett kul sätt att stödja din förening!

 

Postadress:
Gubbängen/Tallen IK - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0729-81 86 20
E-post: This is a mailto link

Se all info