Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan: Två viktiga poäng för GT Söder

2018-01-22 10:18
Glädjen var stor efter slutsignalen i den allsvenska matchen i Sköndalshallen på lördagseftermiddagen (20/1). GT Söders damer hade vänt ett underläge i paus, 8-11, till seger med 24-20 mot Eskilstuna GUIF. Två viktiga poäng var därmed i hamn.
  • Uppdaterad: 2018-01-22 11:51

Matchen började hyggligt för GT Söder som efter 10 min. spel hade tagit ledningen med 4-2 efter två mål vardera av Yasmin Domonji och Linn Åberg. Därefter blev det måltorka. Under de resterande 20 min. av halvleken åstadkom hemmalaget endast fyra fullträffar och hamnade i underläge med 8-11 i paus.

 - Vi skapade målchanserna men lyckades inte få in bollar bakom Josefin Brodd Björklund. Vi talade om det i pausen och dessbättre lossnade det i den andra halvleken, sade coachen Vaggo Schjölin.

Den andra halvleken inleddes med mål av Sanna Stolperud och Moa Hagberg och tavlan visade då 10-11. Eskilstuna GUIF insåg faran och ökade på sin ledning till 16-13 efter 11 min. spel. Men sedan var det slut på det gästande lagets framgångar denna lördagseftermiddag.

Genom fem raka mål, bl a genom ett äkta hat trick (tre mål i följd) av Linn Åberg, vände GT Söder på matchen tack vare ett suveränt försvarsspel och bra skytte. Och plötsligt ledde hemmalaget med 18-16. Denna ledning släppte sedan aldrig vårt damlag utan ökade på till 24-20, som blev slutresultatet.

En av anledningarna till att matchen kunde vända var att GT Söder-försvaret fick stopp på GUIF:s Josefin Johansson och Lovisa Delac, vilka gjort flertalet av lagets mål före paus. Primus motor här var som vanligt Lina Stolperud, med mycket gott stöd av sina lagkompisar. Dessutom blev Pernilla Idegran (bilden nedan) bara bättre och bättre i målet. Sista kvarten släppte hon bara in fyra bollar. Pernilla utsågs av en-manna-juryn Tessan Hettman till lagets bästa spelare.

Pernilla Idegran
Pernilla Idegran - matchens lirare i GT Söder. Foto: Express-Bild. 

 - Pernilla spelade i den andra halvleken på den nivå som hon bör ligga. Hon har kapacitet för detta, förklarade Vaggo S.

GT Söder hade i den första halvleken endast tre målskyttar (Linn Å. fyra, Yassa D. tre och Moa Hagberg en fullträff). Efter pausen fick laget anfallsspelet mycket god nytta av Sanna Stolperud, som var tillbaka i laget efter att ha saknats i de två föregående matcherna. Hon blev sexmålsskytt.

 - Jag har varit krasslig på sistone och tog det lite lugnt före pausen men satsade för fullt i den andra halvleken. Det kändes bra att vara tillbaka på banan, sade Sanna S. efter slutsignalen.

Två viktiga mål gjorde Amanda Kimström i slutet av matchen.

 - Jag är givetvis mycket nöjd med de två poängen. När vi spelar på den nivå, som laget kan prestera, kan vi besegra vilket lag som helst i serien, sade Vaggo Schjölin.

Han har säkerligen rätt.

Trots segern behåller laget sin nionde plats i tabellen med tolv poäng. Det är dock mycket tight i mellanskiktet.

Eskilstuna GUIF hade sina bästa spelare i lagkaptenen Caroline Carlsson och Lovisa Delac. Målvakten Josefin Brodd Björklund var mycket säker i den första halvleken.

 - Vi har varit ojämna under seriens gång. Vi hoppas att spelet skall stabilisera sig under vårsäsongen. Vår andra halvlek nu var dock inte bra, sade Eskilstunalagets coach Johan Moberger.

I och med segern satte GT Söder stopp för sviten, att bortlaget alltid har vunnit inbördes möten med Eskilstuna GUIF i Allsvenskan.

Matchfakta

Matchbild: 0-1, 2-2, 4-2, 5-5, 6-8, (8-11), 10-11, 11-14, 13-16, 18-16, 20-17, 24-20.

Målskyttar, GT Söder: Linn Åberg 7, Yasmin Domonji 6, Sanna Stolperud 6 (1), Moa Hagberg 3, Amanda Kimström 2.

Målskyttar, Eskilstuna GUIF: Josefin Johansson 5, Caroline Karlsson 4, Lovisa Delac 4, Sofia Tenglin 2, Fanny Söderberg 2, Malin Almqvist 2, Jessica Dickfors 1

Matchens lirare, GT Söder: Pernilla Idegran (mv)

Matchens lirare, E-tuna GUIF: Sofia Tenglin.

Domare: Alice Watson och Line Wallin.

Utvisningar, GT Söder: 1 x 2 min, E-tuna GUIF: 3 x 2 min.

Publik: 112, varav en hel del från Eskilstuna.

Nästa match för GT Söder är ”kusinmötet” i Tyresöhallen, där tabelltvåan Tyresö Handboll tar emot tisdag 30 januari kl. 19.00. 

Texten skriven av: Janne Wigren

---

Länkar

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd
GT SÖDER-LÅTENVÅRA SPONSORER

  Stiftelsen Dunross


Notar

 

 
AF Elteknik


Amelitas

Sponsorhuset

             
idrottensbingo

Blekingegatan 32, T-bana Skanstull, 08-714 3550
Spela bingo ett kul sätt att stödja din förening!

 

Postadress:
Gubbängen/Tallen IK - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0729-81 86 20
E-post: This is a mailto link

Se all info