Hoppa till sidans innehåll

Bollskolan: Debutnerver i Handbollsfestivalen

2018-01-29 11:44
I lördags, 27/1, arrangerades Handbollsfestival i Sköndalshallen och för GT Söders yngsta killar var det premiär för matchspel. Trots premiärnerver blev det en rolig lördagseftermiddag tillsammans med spelare och ledare från totalt fem föreningar.
  • Uppdaterad: 2018-01-29 11:46

I lördags, 27/1, drog nio killar födda 09-11 för första gången på sig GT Söders matchtröja. Det var dags för de första handbollsmatcherna någonsin för de här pojkarna som till vardags tränar i GT Söders bollskola.

Stämningen i omklädningsrummet strax före första matchen var precis som den ska vara. Några var så uppspelta att de sprang runt i omklädningsrummet som om de hade getingar efter sig, andra tog allvarsamt, långsamt och metodiskt på sig sina tröjor, medan en tredje grupp bubblade av frågor om allt möjligt. Var och en hade helt enkelt sitt sätt att hantera matchdagen på. Som ledare var det en härlig upplevelse att få ta det här gänget till sin debutmatch i årets första sammankomst av Handbollsfestivalen.

GT Söder var värd för dagen. Värmdö, Cliff, Bolton och Skuru hade tagit sig till Sköndalshallen för matchspel blandat med träningsmoment, som är Handbollsfestivalens signum. Och det var inte bara i GT Söders lag som premiärnerverna var tydliga. Ingen jättebra bra koll på regler och linjer varvat med förundran över allt annat som hände runtomkring, gjorde att första matchronden på tio minuter blev en förevisning i hur det kan bli när barn spelar sin första handbollsmatch någonsin. Resten av dagen och sammanlagt tolv matcher blev en lika fantastisk uppvisning i hur snabbt barn lär sig. Med den utvecklingskurvan vi såg hos alla lag och spelare i lördags har vi en mycket trevlig framtid för Stockholmshandbollen att se fram emot. 

Nästa gång våra yngsta handbollskillar spelar Handbollsfestival blir söndagen den 11 februari i Skanstullshallen. 

Text skriven av: Daniel Löfstedt

Fotot ovan är taget av Daniel Falk. 

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd
GT SÖDER-LÅTENVÅRA SPONSORER

  Stiftelsen Dunross


Notar

 

 
AF Elteknik


Amelitas

Sponsorhuset

             
idrottensbingo

Blekingegatan 32, T-bana Skanstull, 08-714 3550
Spela bingo ett kul sätt att stödja din förening!

 

Postadress:
Gubbängen/Tallen IK - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0729-81 86 20
E-post: This is a mailto link

Se all info