Hoppa till sidans innehåll
Job: 201718-Idrott-F�rening-GT S�der Group: A-Dam

DJ: Bra start på vårsäsongen

2018-02-06 10:11
GT Söders damjuniorer har startat 2018 med två bra matcher i seriespelet. Huddinge HK och IK Bolton har stått för motståndet och båda lagen fick se ett helt annat GT Söder jämfört med när lagen möttes före jul- och nyårsuppehållet.
  • Uppdaterad: 2018-02-06 17:08

Vi har bara spelat två matcher på det nya året, men tjejerna har gjort det bra. I den första matchen stod Huddinge HK för motståndet. Ett lag som vi i slutet av november förlorade mot med hela 9-29. När det var dags för returmöte i mitten av januari var det en helt annan matchbild – åtminstone under första halvlek. Då gjorde vi fler mål än vad vi lyckades med på hela matchen i det tidigare mötet! Tjejerna vågade gå mer direkt mot mål och använda farten i sina satsningar. Huddinge gjorde ett ryck och ledde efter ca 14 min med hela sex bollar (11-5), men våra tjejer krigade på och i halvtid var underläget två bollar (11-13).

I andra halvlek visade Huddinge att det var det starkare laget och på 10 minuter hade våra motståndare gjort 8-1 och var därmed i ledning med 21-12. Resterande del av matchen var helt jämn, men GT Söder-tjejerna hade väldigt svårt att göra mål under den andra halvleken (endast fyra fullträffar). Matchen slutade med förlust för GT Söder med 15-25. Vi tar med oss det fina spelet i första halvlek och jobbar vidare.

Målskyttar mot Huddinge HK: Tilde Svensson 4, Fanny Mickelsson 3, Hanna Åkerqvist 2, Sara Hedenskog 2, Tindra Mickelsson 2, Felicia Svensson 1, Alexandra Cuadra 1

Så till den senaste matchen som spelades i söndags, 4/2. Vi mötte IK Bolton, även detta lag förlorade vi mot i november men bara med fyra bollar (15-19). Det var ett gäng spelsugna tjejer som hade haft uppehåll med matcher sedan 14 januari som kom till matchstart och det syntes på banan.

Vi spelade ett grymt försvarsspel där vi kom upp ordentligt på skyttet. Agnes Kristiansson i målet tog många av de skott som kom förbi försvaret. Vi gick upp i en ledning med 6-1 utan att ha spelat ett särskilt bra anfallsspel. I slutet av halvleken tröttnade vi något och Bolton kunde komma närmare, men i halvtidsvilan var det ledning för oss med tre bollar (9-6).

Andra halvlek var ganska jämn ,men tack vare ett mycket mer rörligt och fartfyllt anfallsspel fick vi fler lägen som vi oftast satte dit. Bolton tog ut sin målvakt och spelade med sju utespelare, vilket ställde till det lite för oss i försvarsspelet. Jag tycker ändå att vi löste det på bästa sätt och försökte få avsluten på kanterna.

Vi orkade hålla ihop det på ett bra sätt ända till slutsignalen och vann till slut med fem bollar, 20-15. Säsongens andra vinst satt riktigt fint denna söndagskväll.

Målskyttar mot IK Bolton: 
Hanna Åkerqvist 6, Tilde Svensson 5 (1), Sara Hedenskog 4, Fanny Mickelsson 2, Vera Agerhem 1, Alexandra Cuadra 1, Tindra Mickelsson 1

Text skriven av: Therese Hettman

---

Länk

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd
GT SÖDER-LÅTENVÅRA SPONSORER

  Stiftelsen Dunross


Notar

 

 
AF Elteknik


Amelitas

Sponsorhuset

             
idrottensbingo

Blekingegatan 32, T-bana Skanstull, 08-714 3550
Spela bingo ett kul sätt att stödja din förening!

 

Postadress:
Gubbängen/Tallen IK - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0729-81 86 20
E-post: This is a mailto link

Se all info