Hoppa till sidans innehåll

F03: Det tog åtta år, men det var det värt!

2018-02-26 10:04
F03 har gjort en riktigt bra säsong hittills med idel segrar i seriespelet. I helgen deltog laget i Bygma Cup och trots att tjejerna stötte på tufft motstånd i form av lag från både nivå 1 och 2, blev det en historisk första seger i B-finalen.
  • Uppdaterad: 2018-02-26 10:04

Lite bakgrund om laget F03. Tjejerna började precis som så många andra med bollskola när de var 7-8 år gamla. Vi ledare har haft förmånen att följa dessa individer från början och sett hur de har utvecklats både som personer och spelare. Och tro mig, det har varit en berg-och-dalbanefärd vad gäller handbollsresan. Jag kan säga direkt, det har inte varit en enkel handbollspromenad i parken.

Tjejerna har kämpat, vi ledare har kämpat och ryckt våra sista hårtussar och för att inte nämna alla föräldrar som suttit där på läktarna och undrat många gånger, vad är det som händer? Vi har skojat lite i laget om att verkligen försöka förstå dessa spelarindivider, då behöver du ha erhållit Nobelpriset i psykologi.

För varje säsong har laget ändå tagit ett eller flera kliv framåt och vi alla har känt ibland att vi har närmat oss våra konkurrenter - för att i nästa match inse att där blev det två kliv tillbaka. Förra säsongens seriespel var riktigt tufft. Vi spelade då i nivå 2 och laget vaknade inte riktigt till liv förrän de sista fem, sex seriematcherna, vilket ledde till att vi säsongen 2017/18 blev nedputtade till nivå 3. Däremellan har vi haft några fina cuper och laget har igen visat utveckling, men vi har inte nått ända fram. Nämnas kan att laget har spelat B-finaler i de två senaste upplagorna av Eken Cup, men kaklet har vi inte nått ännu...

Denna säsong spelar laget i nivå 3 och vi har endast två seriematcher kvar och tjejerna har något läckert på gång. Vid vinst i dessa två matcher betyder det att laget kommer att gå rent med idel segrar. Men som sagt var, vi ledare har under årens lopp fått känna på att bollen kan vara väldigt rund många gånger och att självaste Sigmund Freud hade haft en duktig utmaning här.

Helgen som var (23-25/2) spelade laget Bygma Cup i Tyresö, och redan innan cupen startat visste vi att vi skulle få möta både nivå 1- och nivå 2-lag. D v s en riktigt tuff utmaning, men också en väldigt kul och spännande uppgift.

Första matchen spelades mot Tyresö (ligger topp 3 i nivå 2) i deras hemmaborg. Vi hade revansch att utkräva då vårt USM-äventyr tog slut mot just detta Tyresö. Ja, ni förstår ju själva hela psykologin i allt det här.
Tjejerna gjorde en mirakulös match, och för att inte nämna vår målvakt Tuva, som höll nollan (!) första halvlek. Vi vann matchen med 15-6.

Samma fredagkväll lite senare mötte vi Stockholmspolisen (ligger topp 4 i nivå ). Tjejerna spelade igen som i trans och vi ledare gnuggade våra ögon efter första halvlek och undrar om detta verkligen hände? Halvtidsresultatet visade 9-8 till Polisen. Vi orkar inte ända fram, men gjorde ändå två fina halvlekar. Det blev tyvärr förlust för oss med 13-20.

På lördagsmorgonen mötte vi tuffa och duktiga Härnösand. Vårt gäng har aldrig varit morgonmatchens mästare - inte denna morgon heller. Vi förlorade mot ett bra lag med 16-6 och hamnade trea i gruppen och B-slutspel var ett faktum.

På söndagen skulle vi få möta Lindesberg i en semifinal, ett lag som vi inte visste något om. Det enda vi kände till var att de endast plockat ett poäng i sitt gruppspel. Vårt lag vet att det inte finns givna och klara matcher, så det var bara att gå ut på plan och göra grovjobbet igen. Vi vann en tuff match med 14-11 och laget var åter igen i en B-final.

Finalen utkämpades mot Polisens andra lag i denna cup och det stod 5-5 i halvtid. Frågan man ställde sig igen var "kommer nerverna och den mentala biten spela oss ett spratt igen"? När det var 1,40 min. kvar av matchen ledde vi med tre bollar och så här nära har laget aldrig varit en cupseger. Vinstsiffrorna skrevs till slut till 12-10 och åtta års väntan, kämpande och lidande var över.

Tjejerna är så väl värda denna vinst och vi har inget att be om ursäkt för. Plötsligt händer det och trägen, inställningen och viljan segrar!

Laget består av 15 kanonhärliga tjejer som klubben GT Söder kan var mycket stolt över och som ni alla kommer höra mer av framöver, var så säkra. Har man en gång fått smaka segerns sötma, vill man bara ha mer...

Tack tjejer, ni är grymma när ni vill!

Text skriven av: Danne, Anders och Mille (ledare för F03)

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd
GT SÖDER-LÅTENVÅRA SPONSORER

  Stiftelsen Dunross


Notar

 

 
AF Elteknik


Amelitas

Sponsorhuset

             
idrottensbingo

Blekingegatan 32, T-bana Skanstull, 08-714 3550
Spela bingo ett kul sätt att stödja din förening!

 

Postadress:
Gubbängen/Tallen IK - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0729-81 86 20
E-post: This is a mailto link

Se all info