Hoppa till sidans innehåll

F06/07: Rapport från IrstaBlixten 2018

2018-04-09 12:19
I helgen, 6-8/4, var F06/07 på sin första cup med övernattning - IrstaBlixten. Tjejerna åkte tåg till och från Västerås där cupen spelades och hade en toppenhelg tillsammans även om handbollsresultaten inte riktigt gick lagets väg.
  • Uppdaterad: 2018-04-09 12:36

I fredags var det äntligen dags för vårt lag att åka på cup med övernattning. Den första för vår del. Vi åkte med tåget till Västerås på fredagseftermiddagen. Därefter tog vi oss med buss till Bombardier Arena för att hämta cuppassen och sedan ytterligare en buss till Bäckbyskolan där vi skulle övernatta t o m söndag tillsammans med övriga GT söder-lag.

Vi plockade ihop våra matchkläder för att bege oss till vår första match som vi spelade mot Torslanda. Det blev förlust efter att vi inte riktigt kom upp i den kapacitet som laget normalt har. Kan bero på anspänning, förväntningar, resan osv. Vi tog oss tillbaka till vår skola efter middagen, där vi nu skulle börja koppla av för att det skulle vara tyst på rummet kl 22. Hmm... det gick sådär. Många toabesök, skratt, fniss och gnissel på luftmadrasser. Vi sa väl till ett par gånger utan resultat.

Till slut fick jag ta fram min mycket tydliga röst och vara väldigt bestämd med att det räckte, då blev det knäpptyst. Nästan så man kunde ta på tystnaden. 😉

På lördagsmorgonen var det väckning kl 7.30 för att inta frukost på skolan där vi bodde. Snacket var igång prick 7.30 när någons klocka ringde. Det var som att det var ett gäng småfåglar som började kvittra. Efter frukost åkte vi till Klövernhallen där vi spelade alla våra matcher. Vi mötte Kungsängen och det blev tyvärr förlust igen, vilket kändes lite onödigt. Vi vågade inte riktigt framåt och börjar spela svårare än vad vi klarade av. Dessutom var vi lite för mesiga i försvaret.

Eftersnack
Samling för att prata om senaste matchen. Foto: Linda Öhrling. 

Snacket om matchen tog vi på rummet efter att vi ätit lunch. Tjejerna fick själva berätta om hur de upplevde matchen, deras reflektion var densamma som den jag och Anna-Lena hade efter matchen. Tyvärr försvann chansen till A-slutspel i och med förlusten. 

Sista matchen för dagen spelade vi mot Nyköping och äntligen fick vi gå av planen som vinnare. Efter denna match var det dusch och piff som gällde inför discot som tjejerna skulle gå på.

Vi åt en senare middag för att sen gå till discot, där artisten Jireel skulle uppträda kl 20.30. Tjejerna fick vara kvar till kl 21.30 sen var det dags för ännu en bussresa till vår skola där vi packade upp svettiga kläder och blöta handdukar. Vi borstade tänderna, ringde föräldrar och börja komma till ro för att faktisk somna in ganska fort.

Söndag morgon var det samma rutin som morgon före. Efter frukosten började vi plocka ihop alla våra saker. Innan vi lämnade skolan hade vi en teorigenomgång. Det viktigast var att få fram rätt attityd inför denna match och om hur vi skulle agera mot våra motståndare (vilket inte var klart). Lite senare fick vi reda på att det blev Haninge.

Vi laddade inför matchen med uppvärmingen utomhus, vilket vi gjort till tidigare matcher också . Tjejerna kändes laddade som tusan och vi klev in på plan med högt huvud och mod i oss oh en känsla av vi faktiskt skulle gå segrande ur denna fight.

Uppvärmning
Uppvärmning utomhus. Foto: Linda Öhrling. 

Matchen var superjämn hela tiden och lagen turades om att vara i ledningen. Haninge gjorde 6-5 på oss och vi slet stenhårt över hela banan och fick bra lägen som vi tyvärr inte satte alt. blev avblåsta för steg. När det återstod ca en minut av matchen så bröt vi bollen och Lilly A sattefull fart framåt. Hon studsade hela vägen rakt mot mål med tre Haningespelare runt henne. Hon tog upp bollen och tog sina steg och hoppade in på mål. Där blev hon avblåst för stegfel, vilket var en felbedömning om ni frågar mig.

Precis efter blåste domaren av matchen och vi ställdes inför faktum att vi blivit utslagna ur turneringen, vilket kändes så jäkla orättvist. Hade önskat att tjejerna skulle få en chans i förlängningen i alla fall. Men det är tufft ibland och grattis till Haninge till avancemanget i cupen.

Snacket efter matchen var svårt att hålla, mest för mig själv tror jag. Det brast för mig och känslorna tog över när mina tårar började rinna. Dels för att jag verkligen kan känna känslan av besvikelse efter en snöplig förlust och känna tomheten i hela kroppen direkt efter att man hört hört slutsignalen och man förstår att det verkligen är över.

Vi sa att tjejerna ska känna stolthet över denna match för de visade en vilja över hela plan och gav aldrig upp. Vi tar med oss den här matchen till nästa gång vi .

Det kom även lite tårar från några av tjejerna. Några har även kommit till insikt om att det är tufft med förlust. De vill verkligen känna vinnarkänslan i matcher när det gäller att vinna.

Vi samlade ihop oss och därefter var det dags för en tripp till äventyrsbadet Kokpunkten. Wow, ilket härligt ställe! Roliga rutchbanor, många bassänger av olika slag, härlig inredning och bra musik i bakgrunden. Efter ett par timmar åkte vi mot stationen där vi även intog en kulinarisk middag på "gyllene måsen".

Tjejerna har skött sig superbra under hela helgen. Inget tjat om godis, inget gnäll när vi förflyttat oss mellan alla olika platser, mycket skratt och härligt umgänge. Alla har varit trevliga mot sin omgivning och framför allt så vill vi åka på flera cuper/turneringar tillsammans.

Tack för denna upplevelse! Ni föräldrar ska vara stolta över era tjejer. Jag och de övriga ledarna Anna-Lena, Linda och Lisbeth tackar för att vi har fått hänga med tjejerna den här helgen. 💕

Text skriven av: Jennie Sarensten

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd
GT SÖDER-LÅTENVÅRA SPONSORER

  Stiftelsen Dunross


Notar

 

 
AF Elteknik


Amelitas

Sponsorhuset

             
idrottensbingo

Blekingegatan 32, T-bana Skanstull, 08-714 3550
Spela bingo ett kul sätt att stödja din förening!

 

Postadress:
Gubbängen/Tallen IK - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0729-81 86 20
E-post: This is a mailto link

Se all info