Hoppa till sidans innehåll
Job: 201718-Idrott-F�rening-GT S�der Group: P05/06

P05/06: Bygma Cup 2018

2018-02-27 15:10
I helgen som gick, 23-25/2, deltog P05/06 med ett lag i Bygma Cup i Tyresö. Målsättningen var att fokusera på olika detaljer i spelet och detta lyckades verkligen. Glädjande var dessutom att alla spelare antecknade sig i målprotokollet.
  • Uppdaterad: 2018-02-27 15:26

Elva killar hade anmält sig för att kicka av sportlovet med en turnering i Tyresö. Spelschemat var utdraget med långa väntetider mellan matcherna och relativt bra hallar, men med dåliga uppvärmningsmöjligheter därför hade vi ledare bestämt att uppvärmning sker utomhus till största del med jogg och rörelse.

I gruppen hade vi lag från nivå 1 och 2, så på pappret verkade det bli jämna och tuffa kamper. Lagets målsättning denna turnering var att slipa till ett spel med både snabba uppspel och avkast, men ändå hålla huvudet kallt och spela snabbt och komma till bra avslut.

Fredagens match spelades mot Sannadals SK. Motståndarna ställde försvaret på sin spets och mötte upp vårt anfallsspel med ett högt och tufft 3-2-1-försvar. Inledningsvis tog det bara stopp för våra killar i anfallet. De såg lite chockade ut på plan av detta försvar, men ju längre matchen led desto bättre spelade vi. Vi fick många fina luckor då vi spelade bollen vidare till ett bättre läge hela tiden. Tyvärr avgick Sannadal med segern, men vi gav dem en rejäl kamp och det resulterade i få gjorda mål åt båda håll. Nöjda med matchen åkte vi hem och slickade såren.

Lördagsmorgonen startade med en härlig utejogg i strålande sol och minus 8 grader. Vassunda stod för motståndet och återigen visade vi var skåpet skulle stå med ett utomordentligt, för att inte säga magiskt, försvarsspel. Killarna uppvisade stort mod och engagemang och det blev en härlig fight där vi tyvärr fick se oss besegrade med en boll. Trist, men ok. Vi gjorde det vi skulle och hade en härlig fart matchen igenom. Turneringens målsättning hade börjat att sätta sig.

På eftermiddagen var det dags för killarna att möta Haninge som vi mött ett flertal gånger. Återigen kan man bara säga att försvaret var grymt, dock spelades stora delar av matchen med en till två spelare färre på plan så det blev återigen en förlust - en sur förlust!

I sista matchen på lördagskvällen mötte vi ett lag från Tyresö och vi hade stora problem med en av motståndarnas skyttar. Farten vi talat om fanns och vi åkte tyvärr hem med ytterligare en förlust i bagaget.

På söndagen väntade ett B-slutspel. Jag vill bara poängtera att matcherna var målmässigt jämna så det var oftast det lag som gjorde minst antal tekniska fel och hade lite tur som avgick med vinst i matcherna.
Vi startade med en morgonjogg även på söndagen för att komma igång ordentligt. Som ledare är man alltid lite orolig att fyra förluster sätter sig i huvudet och leder till att spelet blir lidande, men inte för våra killar. Nu skulle det bli andra bullar!

Söndagens första motståndare var Tyresös andragäng och nu var det vår tur. Killarna lirade boll superfint och med ett fortsatt magiskt försvar - VINST!

I B-semin stod återigen Vassunda för motståndet och nu blev killarna riktigt revanchsugna! Av bara farten vann vi denna match med ett par bollar tack vare en hög fart och ett grymt försvarsspel. 

I B-finalen fick vi möta Kungsängens SK. I denna match kom vi inte upp i nivå bakåt och hade det lite mer kämpigt framåt, så det blev förlust i finalen. Kanske var killarna lite trötta efter att ha spelat sex matcher.

Som avslutning kan man inte säga mer än att killarna verkligen aldrig hängt med huvudet och hela tiden krigade för varandra tills slutsignalen gått, vilket känns superhärligt. Dessutom har alla killar fått lika mycket speltid och inte minst, ALLA har gjort flera mål. Vi får känna oss mycket nöjda med denna turnering och fortsätter träna på så får vi se hur långt vi kommer.

Tack Tyresö Handboll för en bra turnering!

Text skriven av: Elin Hall

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd
GT SÖDER-LÅTENVÅRA SPONSORER

  Stiftelsen Dunross


Notar

 

 
AF Elteknik


Amelitas

Sponsorhuset

             
idrottensbingo

Blekingegatan 32, T-bana Skanstull, 08-714 3550
Spela bingo ett kul sätt att stödja din förening!

 

Postadress:
Gubbängen/Tallen IK - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0729-81 86 20
E-post: This is a mailto link

Se all info