Hoppa till sidans innehåll

P05: Steg 4 i Newbody Cup

2018-04-30 10:03
Den sista omgången, steg 4, i Newbody Cup (NBC) arrangerades i lördags (28/4). GT Söders P05 spelade sina matcher i Brännkyrkahallen och vann grupp 4F. En bra avslutning på vårsäsongen!
  • Uppdaterad: 2018-04-30 10:04

I lördags var det dags för steg 4 i säsongens NBC. Det var en stark trupp som GT Söders P05 kom till start med - trots att fotbollssäsongen dragit igång. AIK, Bollstanäs SK och Skogås HK stod för motståndet denna lördag i Brännkyrkahallen.

Tre punkter stod på dagens agenda som fokusområden; fart, tufft och modigt försvar samt minimalt med tekniska fel efter en överrenskommelse tränarna emellan för att knyta ihop hela vårens spelsatsning.

I matchen mot AIK visade killarna att fart och bra försvar leder till många mål, en relativt enkel vinst där de flesta spelarna noterade sig i målprotokollet.

Seger mot AIK
Seger i första matchen. Foto: Elin Hall

Andra matchen spelades mot Skogås HK. Av någon anledning har killarna en förmåga att stressa upp sig och spela med fokus på andra saker än sitt eget spel då vi möter motståndare vi mött flera gånger tidigare. Matchen var helt jämn från början till slut, men det som märktes tydligast var att våra avslut allt som oftast inte resulterade i mål trots mängder med fina lägen. Matchen slutade med ett oavgjort resultat och ett besviket gäng killar samlades i omklädningsrummet.

Inget att hänga läpp för utan strax därpå var det dags för sista matchen, där Bollstanäs stod för motståndet. Killarna nötte på, precis som vi sagt, och gjorde med sin fina fart massor av mål. I vårt 3-2-1-försvar hade vi stora problem då Bollstanäs tränat in en mycket bra kombination för att komma till bra avslut från 6m. Trots detta gick vi till halvtidsvila med två bollar upp.

Efter en kortare period i andra halvlek där vi inte riktigt fick till det bakåt valde vi att kliva ner till ett mer defensivt försvar, 5-1. Detta skapade mer trygghet för oss och motståndarna blev pressade till flera mindre bra avslut vilka vår målvakt såg till att rädda. I och med detta och den fart vi satt upp i anfallspelet kunde vi vinna även denna match.

NBC, steg 4
En bra helg för P05! Foto: Elin Hall. 

Vi avslutade säsongens NBC på ett mycket bra sätt, tycker jag. Alla spelare fick mycket speltid, alla vågade avsluta och alla vågade försöka, misslyckas och komma igen. Framtiden är ljus på handbollsplanen för dessa killar och jag tycker att vi valt ett mycket underhållande och roligt sätt att spela handboll på!

Nu blir det lite paus i handbollandet, men vi kommer igen till Eken Cup!

Text skriven av: Elin Hall

---

Länk

Skribent: Helena Olsson
Epost: Adressen Gömd
GT SÖDER-LÅTENVÅRA SPONSORER

  Stiftelsen Dunross


Notar

 

 
AF Elteknik


Amelitas

Sponsorhuset

             
idrottensbingo

Blekingegatan 32, T-bana Skanstull, 08-714 3550
Spela bingo ett kul sätt att stödja din förening!

 

Postadress:
Gubbängen/Tallen IK - Handboll
Farstaängsvägen 22
12346 Farsta

Besöksadress:
Farsta Gård
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: 0729-81 86 20
E-post: This is a mailto link

Se all info