GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: Derbyförlust för GT Söder
2017-11-13 17:12
Hemmaplan brukar ofta avgöra när 08-derbyn spelas i Allsvenskan – damer. Det blev dock inte fallet, när GT Söder och Spårvägen HF möttes i Sköndalshallen på lördagskvällen (11/11). Gästande lag vann rättvist med 28-23 efter 15-11 i halvtid.

Spårvägen tog ledningen i matchens inledning med 2-0, 3-1 och 5-2, innan hemmalaget kom igång. Fem raka mål förde upp GT Söder i ledning med 7-5. Då hade laget sin bästa period under hela matchen med hyggligt spel såväl framåt som bakåt.

Vid ställningen 8-6 kom raset för vårt damlag. Under åtta minuters spel gjorde Spårvägen 7-0 (!) och vände på matchen. Plötsligt visade tavlan 8-13. Noterbart är att ”Spårets” 17-åriga nyförvärv från Sorunda, Isabelle Andersson, svarade för fem av målen, bl a ett äkta hat trick (vid 8-7 till 8-9). Den långa och starka tjejen sprang vid några tillfällen rakt igenom hemmaförsvaret.

Under dessa spelminuter visade GT Söder, varför man inte är ett lag på övre halvan i tabellen denna säsong – åtminstone inte ännu. En aning andefattigt såväl anfalls- som försvarsmässigt.

Före paussignalen hade siffrorna ändrats till 11-15.

Spårvägen behöll i andra halvlekens början sitt försprång med fyra-fem bollar. Vid ställningen 17-21 efter 12 min. spel knappade Sanna Stolperud och Amanda Kimström in till 19-21, vilket ändrades till 20-22. Då var hemmalaget på gång och supportrarna hoppades på fortsatt bra spel. Men … några minuter senare var ställningen 20-25 och då var loppet kört. Jenny Haglund fastställde slutresultatet till 23-28.

Det är tämlige svårt att sätta betyg på spelarna för insatsen under 60 min. spel. Dock kan noteras att lagets yngsta utespelare, Linn Åberg, åter var bästa målskytt med sex fullträffar, varav fyra efter pausen. Hon utökade därmed sin ledning i den interna skytteligan till 29 fullträffar. Genom sina fyra mål (alla i andra halvlek) behåller Sanna Stolperud andraplatsen med 22 nätkänningar. Amanda Kimström (matchens lirare, bilden nedan – utsedd av Totte Hettman) hade framgång med sitt målskytte före pausen.

Amanda Kimström - matchens lirare i GT Söder. Foto: Express-Bild.

Bakåt hade laget mycket svårt att få stopp på Isabelle Andersson i första halvleken. Det blev bättre efter pausen.

Målet vaktades i den första halvleken och i början av den andra av Pernilla Idegran. Sedan avlöstes hon av Mathilda Adolfsson. Båda fick stundtals bristfällig hjälp av uteförsvaret.

Glädjande var att långtidsskadade Rebecca Eriksson kom in på banan i slutskedet. Tidigare i höst har hon endast lagt ett straffkast (i mål) under en gruppspelsmatch i DM.

- Jag är inte riktigt klar för spel med närkontakter ännu, men snart … , sade en optimistisk ”Becka”.

Hon kommer att behövas på plan, när hon fått matchträning. Helt klart.

Det ungdomliga Spårvägen ligger f. n. på kvalplats - uppåt. Laget innehåller många lovande spelare med Isabelle Andersson (matchens lirare) och Johanna Johnson i spetsen. Målvakterna Linnea Björkman och Josefine Hultberg-Dahlgren (stod var sin halvlek) var snäppet bättre än sina kollegor i motståndarburen.

Coachen Eri Rizandi var nöjd med att laget tog två derbypoäng och hade bra spridning på målskyttet. (Tio spelare antecknade sig i protokollet).

Matchfakta

Matchbild: 0-2, 2-5, 7-5, 8-6, 8-13, (11-15), 13-19, 15-20, 17-21, 19-21, 20-22, 20-25, 23-28.

Matchens lirare, GT Söder: Amanda Kimström

Matchens lirare, Spårvägen: Isabelle Andersson.

Målgörare, GT Söder: Linn Åberg 6, Sanna Stolperud 4, Amanda Kimström 4, Alexandra Siirala 3 (1), Moa Hagberg 2, Yasmin Domonji 2 (1), Jenny Haglund 1, Lina Stolperud 1.

Målgörare, Spårvägen: Isabelle Andersson 9, Julia Lundin 4, Johanna Johnson 4, Zandra Jarvin 3 (1), Charlotte Jedlöv 3, Michelle Baumann 1, Rebecca Järnholm 1, Elin Håkansson 1, Julia Andström 1, Emelie Wall 1.

Domare: Usukhbayar Tsogtsaikhan och Rafael Szoppe.

Utvisningar, GT Söder: 1 x 2 min, Spårvägen: 4 x 2 min.

Publik: 161.

Vi har inte lyckats få en kommentar till lagets insats denna gång av coachen Vaggo Schjölin.

GT Söder ligger genom förlusten kvar på tionde plats i tabellen och möter närmast Skånela IF i Vikingahallen på söndag 19/11 kl.16.00.

Texten skriven av: Janne Wigren