SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GT Söder HK
#universumsbästagäng

Irstablixten F13
2022-04-04 17:04
Till Irstablixten åkte hela laget, även de som inte kunde spela var där och hejade (men är inte med på bilden).

I helgen var F13 iväg till Irstablixten, första cupen på över två år, och även första cupen med övernattning för laget. 

 

Det blev en oerhört spännande helg där vi tyvärr fick möta alldeles för tufft motstånd.

På fredagen startade vi mot Västerås Irsta. Vanligtvis brukar det ta 10-15 min att komma in i matchen och nu när matcherna var 1x25 min, så var vi alldeles för långsamma från start. Dessutom skar motståndarna av vår mitt-nia, vilket låste oss lite i spelet och vi hittade aldrig kreativiteten. Vi fick in några fina mål, men det räckte tyvärr inte hela vägen.

 

Efter middagen åkte vi till förläggningen och boade in oss. Vi hade även ett spelarmöte, där vi pratade om våren och kommande säsong med spelarna, för att även höra deras tankar. Sen var klockan mycket och dags för att sova… ja, det tog ett tag att få det tyst, men vi hade också sovmorgon dagen efter.

 

På lördag förmiddag tog vi det lugnt, tränade lite bakom skolan vi bodde på och umgicks. Första matchen på lördagen gick mot Pargas IF, finskt lag. Nu var vi lite mer förberedda och gick in rätt från start, men det räckte tyvärr inte för vinst. De hade många duktiga skottsäkra spelare som vi inte lyckades få stopp på. Andra matchen på lördagen och sista i gruppspelet var nog vår absolut bästa match, trots stor förlust. Vi mötte Kärra, ett oerhört skickligt lag.  Vi spelade enat och vi gav aldrig upp, alla kämpade in i det sista och höll humöret uppe. Något som vi även fick beröm för från andra lag. Vi kom tyvärr sist i vår grupp, men det gjorde även att vi fick en liten sovmorgon på söndagen.

 

Efter sista matchen var det dags för tacomiddag och disko. Eftersom det mesta tog lång tid, så var vi sist till middagen och missade även Klara Hammarström på diskot. Men vi hade ändå roligt, dansade och röjde på tillsammans.

 

På söndagen var det dags för finalspel i stora Arenan. Det kändes skönt att spela i en större hall mer centralt. Vi fick möta ett annat Kärralag som kommit trea i sin grupp. Ganska långt in i matchen kunde vi möta upp och hade häng, men de sista 5 minuterna blev riktigt tuffa. Förlust i även denna match och slutet på Irstablixten gjorde att många hängde med sina huvuden efteråt. I eftersnacket pratade vi mycket om det som gör VÅRT lag starkt, att tillsammans hjälpas åt. Det som vi på lördagen fick beröm för, att vi aldrig ger upp.

 

Glass, godis och lunch gjorde att vi kunde släppa matchen. Sen var planen att åka till Yoump och hoppa lite, men en väntan på 1,5 timme på bussen raserade all planering. Så det blev att hämta våra väskor på förläggningen och åka tillbaka till Västerås Arena. Av en slump var det just A-final för F13 som pågick, så vi satte oss och tittade på den. När matchen var slut gick våra spelare ner på plan och körde spontanhandboll och vad är det vi ser då? Jo, spelarna gör precis allt det som vi tränare ”tjatat” om under helgen, kreativitet, hårda skott, hoppa högt, ta dig förbi och framför allt ha roligt!

 

Så vi lämnade Västerås med glädje till handbollen och med en kämparglöd som kommer göra oss starkare och utveckla oss som spelare. Nu ser vi fram emot en vår full med handboll, serieslutspel i april och kommande cuper Mixed Cup med P13, Järnvägen cup och så Eken cup.


Nyhetsarkiv
Seriestart2022-10-02 15:30
Järnvägen cup2022-06-06 21:33
Irstablixten F132022-04-04 17:04
 
Våra sponsorer
Våra minisponsorer