SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GT Söder HK
#universumsbästagäng

Seriestart
2022-10-02 15:30

I lördags var det seriestart för oss. Den här säsongen har vi ett lag i nivå 3 och ett lag i nivå 2.

Första matchen (nivå 3) var borta mot Täby HBK. En målsnål match, där det i halvlek stod 2-2. Nervositet inför första matchen och lite ringrostighet gjorde att vi hade svårt att få till ordentligt anfallspel så som vi egentligen hade önskat och föreställt oss. Viljan fanns och vi gjorde flera fina genombrott, där flera spelare klev fram och satte skotten. I försvar hade vi en fin kommunikation och Täby hade svårt att komma igenom. Vår målvakt gjorde en superfin insats med flera räddningar som gjorde att förlusten inte blev större än med två mål.

 

Vi var ändå supernöjda med vår insats. Lagets gemensamma mål, kommunikation, hade vi verkligen lyckats med i försvaret och det skulle vi ta med oss till framtida matcher. 

 

Andra matchen (nivå 2) visste vi skulle bli tuff. Vi har tidigare inte spelat i nivå 2 och även här infann sig nervositeten, men den försvann i samma stund som startsignalen ljöd. Från start tog vi kommandot i matchen och behöll den hela matchen igenom. Gustavsberg hade svårt att riktigt komma i kapp, även om de ibland flåsade oss i nacken. Varenda spelare gav det där lilla extra som vi hade saknat mot Täby. Det där lilla extra i genombrottet. Det där lilla extra i skottet. Det där lilla extra i finten, växeln och passningen. Det där lilla extra i försvaret, som vi alltid är bättre på. All träning på bollkontroll, spelförståelse, fallteknik, genombrott, målvaktsträning och den fina gemenskapen i laget ledde oss till en skön vinst, 20-14.

 

Hemmapubliken var magisk och betydde mycket för oss. Så tack alla spelare, trumman, föräldrar och kompisar som var där och hejade.

 

Målet, kommunikation, hade vi även i den andra matchen och den satt där. Vi kommunicerade superfint både i anfall och försvar. Pratade med varandra, peppade varandra och lyfte varandras styrkor. Dessutom lyckades nästan alla med sina individuella mål vilket kändes oerhört skönt.

 

Så med den här här sköna känslan ser vi fram emot en härlig handbollssäsong. 


Nyhetsarkiv
Seriestart2022-10-02 15:30
Järnvägen cup2022-06-06 21:33
Irstablixten F132022-04-04 17:04
 
Våra sponsorer
Våra minisponsorer