SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GT Söder HK
#universumsbästagäng

Återvinn din gamla mobiltelefon - stöd GT Söder!


GT Söder har inlett ett samarbete med företaget GIAB (Godsinlösen Nordic AB) som är specialiserat på återbruk av gamla teknikprylar och att ge dessa nytt liv i en cirkulär affärsprocess. Vi vill på detta sätt bidra till ökad återvinning av elektronik och minskat klimatavtryck samtidigt som det ger föreningen en ekonomisk ersättning.

Vi tror att det är många som har gamla mobiltelefoner hemma i byrålådorna. Målsättningen är att dessa ska återvinnas och generera pengar till föreningen. Nivån på ersättningen varierar beroende på telefonens modell, ålder och skick.

Alla som återvinner sina telefoner gör både miljön och #universumsbästagäng en tjänst! ♻🌍💙 

Föreningens styrelse har beslutat att 70% av ersättningen ska gå till GT Söders ungdomsfond och öronmärks för att framöver, helt eller delvis, täcka kostnader vid en gemensam extern cup eller annan aktivitet för våra ungdomslag. Resterande 30% tillfaller föreningen.

Gör så här för att återvinna gamla mobiltelefoner

1. Fyll i dina personuppgifter i formuläret nedan.👇
2. Välj vilket lag du representerar. OBS! Ersättningen tillfaller inte ett specifikt lag - se info ovan.
3. Fyll i uppgifter om de telefoner som ska doneras.
4. Ett ”startkit” sänds hem till dig. Läs igenom de bifogade instruktionerna noga innan du skickar iväg dina mobiltelefoner.
5. Klistra på följesedel och posta paketet hos ett ombud.
6. Telefonerna tas emot av GIAB som raderar dem på data och gör en slutvärdering.
7. Telefonerna återvinns, blir reservdelar eller repareras och säljs i ett cirkulärt flöde.
8. Ersättning betalas ut till GT Söder.

Mobiltelefoner som är i bättre skick och där enheten är bortplockad från ”Hitta min iPhone” har ett högre värde vid värdering (instruktioner för hur du avaktiverar denna funktion finns på Apples supportsida).

All data kommer raderas på samtliga inkomna mobiltelefoner och hårdvaran återanvänds så långt det är möjligt. GIAB har störst erfarenhet av detta i Sverige tack vare sina samarbeten med försäkringsbranschen.

Samtliga enheter som skickas till GIAB genererar pengar till föreningen.

📢 För att främja användningen av återbrukade produkter får medlemmarna i GT Söder 10% rabatt vid köp av hållbara produkter på returhuset.se. Använd koden GTSöder2021 för att nyttja rabatten.

För att nedanståden formulär ska visas behöver du vara utloggad från SportAdmin.

 
Våra sponsorer
Våra minisponsorer