GT Söder HK
#universumsbästagäng

Dam div. 3ÖS: Två poäng mot Haninge HK
2017-11-21 17:18
I lördags, 18/11, vann div. 3-tjejerna i HK Tallen den tredje raka matchen när Haninge HK besegrades i Sköndalshallen med 23-21 (12-12). Efter sju omgångar ligger laget på femte plats i tabellen med lika många poäng som fyran Sportsgear DHK.

Nu verkar det som HK Tallen har kommit igång ordentligt. I lördags, 18/11, blev det återigen två poäng - denna gång mot Haninge HK (HHK). Det blev dock ingen lätt resa utan HHK stod för ett bra motstånd och visade bland annat på ett vasst skytte, främst genom Lovisa Kantén (sju mål).

Haninge HK var det bättre laget under stora delar av första halvlek och var i ledning under största delen av matchen. I slutet av halvleken fick hemmalaget Tallen upp lite mer fart och energi i sitt spel och kunde gå ikapp, men HHK replikerade snabbt. Halvtidsresultatet var 12-12.

I Tallen var det ganska få 9-metersspelare denna kväll. Laget spelade stora delar av matchen med två linjespelare, vilket visade sig vara ett bra drag som HHK hade svårare att försvara sig mot. Heidi Kaiser kämpade på i målet under första halvleken, men fick ganska dålig hjälp av utespelarna med att täcka skotten.

Andra halvlek började med att lagen spelade jämnt och Madeleine Thunwall replikerade direkt på HHK:s mål genom fina skott från M9. Efter ca åtta minuter gjorde Tallen ett litet ryck och gick ifrån till en tremålsledning. En ledning som laget inte släppte utan snarare utökade till fem bollar när fem minuter återstod av matchen. Haninge gjorde ett sista ryck med tre raka mål, men kom inte närmare än. Slutresultatet blev 23-21.

Tallen gick över till ett 5-1-försvar under andra halvlek och när det väl fungerade så fick även Nicole Kammerlander mer hjälp i målet och laget kunde glida ifrån i målprotokollet. Som vanligt krigade hela laget på i Tallen  - och som vanligt var det Jennie Sarensten som med sin rutin och vilja blev lagets bästa målskytt med sina sju fullträffar.

Nu återstår fyra matcher före juluppehållet och precis som Jennie skrev efter förra matchen, satsar vi på poäng i dessa och att placera oss  topp-4 i tabellen.

Målskyttar, HK Tallen: Jennie Sarensten 7 (1), Therese Hettman 5, Melina Gillgren 3, Madeleine Thunwall 3, Elin Hall 2, Jeanette Frisk Sundberg 1, Karin Sundstedt 1, Caroline Nyman 1

Målskyttar, Haninge HK: Lovisa Kantén 7, Ana Tramos Ljanin 4, Emma Sandqvist 4, Kajsa Salkert 3, Ann-Sofie Lövgren 2, Kyriaki Sarampasina 1

Utvisningar, HK Tallen: Utv: 2 x 2 min och Haninge HK: inga

Text skriven av: Therese Hettman