Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
GT Söder HK

Allsvenskan: Mittsexan Lovisa Kardell klar för GT Söder
2020-07-17
Foto: Lovisa Kardell
Lovisa Kardell ansluter till GT Söders seniortrupp efter tre säsonger med Skara HF i SHE. Välkommen till #universumsbästagäng, Lovisa!

Lovisa, 23 år, med moderklubb HK71 (nuvarande Uppsala HK) är en M6:a med rutin från SHE-spel med Skara HF och även 1 SM-guld och SM-silver med vilket ledde till uttagning till svenska landslaget i beachhandboll. 

Huvudtränare Pato Johansson säger så här om Lovisa:
- Vi har, enda sen jag tillträdde, letat rätt person på M6. Efter vårt möte med Lovisa så känns det fantastiskt roligt att denna rekrytering kunde bli av då det känns som vi hittat helt rätt. Jag uppfattar Lovisa som en sympatisk, omtänksam och viljestark tjej med ett stort engagemang. En ledare som kommer tillföra erfarenhet, driv och framåtanda. Hon kommer få nya möjligheter att visa vilken duktig handbollsspelare hon är i GT Söder och det skulle inte förvåna mig alls om vi ser henne tillbaka i SHE närmsta åren och då får vi hoppas att det är i de blå färgerna.

Intervju med Lovisa:

Varmt välkommen till GT Söder. Efter tre säsonger i Skara HF blir det nu Stockholm och GT Söder. Vad fick dig att välja oss som nästa förening?
Jag ska börja studera event och marknadsföring i Stockholm och kände efter en tid med mindre speltid i Skara att jag ville spela i en Allsvensk klubb. GT Söder hörde av sig och verkar vara en familjär förening som jag kan känna mig hemma i. GT Söder ville ha en mittsexa och jag ett lag så vi kom snabbt överens efter att ha träffats.

Berätta gärna om dig själv och din handbollsbakgrund.
Jag började som väldigt ung spela i min storasysters lag i Uppsala, då i klubben HK71, min årgång -97 hade sen ett väldigt bra lag under ungdomsåren. Som seniorer när klubben blivit Uppsala HK genom en sammanslagning av HK71 och USIF gjorde vi några väldigt bra säsonger där vi var obesegrade under två år och avancerade till division 1. Efter vårt första år i ettan gick flyttlasset till Skara och SHE för min del och en första säsong där vi höll oss kvar i SHE genom kval. Jag fick se skillnaden mellan att träna för division ett och träna för att vara ett SHE-lag, både tempo och styrka har jag utvecklat ordentligt.

I Uppsala spelade vi en del beachhandboll vilket ledde till att jag blev uttagen till landslaget och spelade bl.a. EM i Kroatien, har även ett SM-silver och SM-guld i beachhandboll med Skara HF.

Vad är dina styrkor som handbollsspelare och vad hoppas du kunna bidra med till laget?
Mina styrkor är framförallt mitt spelsinne och viljan att vinna, utvecklas och bli bättre. Jag vill bidra med en inställning att vi ska vinna matcher och ha tuffa träningar. På plan är jag en väldigt offensiv mittsexa som ställer till det för motståndarförsvaret och jag är en styrande försvarare som kan täcka min zon på ett bra sätt.

Du har ännu inte hunnit träffa nya laget, hur känns det?
Det är ju ett till stora delar nytt lag vilket jag tycker är spännande. Det ska bli jättekul att träffa tjejerna och jag ser verkligen fram emot att dra igång säsongen tillsammans med dom.
Det gäller för oss att lyssna på Pato för att kunna sätta spelet och viktigt att vi vågar ställa krav på varandra.

Vi ses i hallen!

Fakta om Lovisa
Födelseår: 1997
Position: M6
Tidigare klubbar: HK71, Uppsala HK, Skara HF

Följ lagbygget på den här sidan

---

Ev. frågor besvaras av:

Therese Hettman (ordförande & senioransvarig), mail: hettman@hotmail.com och tel: 070-662 59 62

Patrik Johansson (huvudtränare), mail: pato@johansson.se 

Samarbete med Edis i Balans
2020-07-14
Foto: Pato Johansson
Under försäsongen har vår seniortrupp kört prehab träning på Edis i Balans  i Farsta. En träningsform som bygger på vibrationer där övningar görs på en vibrationsplatta.
Allsvenskan: Tuva Harc Sahlgren i seniortruppen
2020-07-13 10:40
Foto: Express-Bild
Målvakten Tuva Harc Sahlgren, född 2003, kommer från föreningens F16-lag och har nu skrivit på ett utvecklingskontrakt för den kommande säsongen. Det är glädjande att vi kan erbjuda Tuva den här chansen och vi önskar henne stort lycka till! 
Kansliet semesterstängt!
2020-07-10 16:00
Foto: Helena Olsson
Under perioden 11/7-9/8 är vårt kansli semesterstängt och öppnar igen den 10/8.
Allsvenskan: Mikaela Geberg har förlängt med GT Söder!
2020-07-10 13:58
Foto: Express-Bild
Niometersspelaren Mikaela Geberg har skrivit på för sin sjätte säsong i GT Söder. Vi är mycket glada över att ha Mikaela med i laget spelåret 20/21 i Allsvenskan!
Välkomna till GT Söders årsmöte 2020!
2020-07-08 09:53
GT Söders årsmöte hålls torsdag 27/8 kl 18.30 på Farsta Gård. Alla medlemmar hälsas varmt välkomna! 
GT Söders bollskola, säsongen 20/21
2020-07-06 09:20
Säsongen 20/21 vänder sig vår populära bollskola till nybörjare som är födda 2013-2014. Träningen startar i september, men vi tar redan nu emot anmälningar. 
Handbollslördag på Gubbängens bollplan
2020-07-02 12:08
Lördag 4/7 startar vi vår verksamhet "handbollslördag" på Gubbängens bollplan. Alla barn och ungdomar som vill spela handboll är välkomna. Kom och ha roligt med oss!
Allsvenskan: Materialaren Roland "Rolle" Eriksson slutar
2020-06-16 12:30
Foto: Express-Bild.
Efter fem säsonger som materialare i vårt damlag, har Roland "Rolle" Eriksson bestämt sig för att lämna sitt uppdrag. Rolle har varit en omtyckt och viktig person i organisationen kring damlaget och han har bidragit med både erfarenhet och humor till #universumsbästagäng. 
Allsvenskan: Elise Andersson klar för GT Söder!
2020-06-15 11:51
Foto: Patrik Johansson
Elise Andersson, med 14 U-landskamper på sin meritlista, har anslutit till GT Söder och kommer spela i Allsvenskan nästa säsong. Välkommen till #universumsbästagäng, Elise!
Nyheter från våra lag
Bollskola - Gubbängen, 30/06 09:59 
Bollskola - Sköndal, 30/06 09:53 
Damjunior - F19, 29/05 12:24 
Damsenior Allsvenskan, 28/04 12:34 
 
Våra sponsorer