GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: Bortaförlust mot HK Aranäs
2021-01-12 10:04
Elin Zackrisson fick priset som matchens lirare i GT Söder. Foto: Anders Johnson.
GT Söder höll jämna steg med HK Aranäs under den första halvleken i söndagens (10/1) bortamöte, men klarade sedan inte av att spela på samma nivå i andra halvan av matchen. Till slut vann HK Aranäs komfortabelt med 29-19 (11-10).
GT Söders damer åkte tidigt från Stockholm på söndagen för möte med serieledaren HK Aranäs i Kungsbacka. Dessvärre skadade sig Amanda Bilfeldt (stukad fot) och Jennie Sarensten (lårskada) under träningen i fredags och de saknades därför i söndagens laguppställning. Vi hoppas att de båda, och även Tilda Pettersson som varit sjuk, snart är tillbaka. Glädjande nog var Tina Sandell, som vi lånat från Uppsala, med i truppen som totalt bestod av två målvakter och nio utespelare.

Första halvan av matchen var jämn. GT Söder valde att punktmarkera Alexandra Lundström från start med tanke på att hon var väldigt lyckosam i sitt anfallsspel när lagen möttes i Farstahallen i december. Försvarsspelet fungerade mycket bra under första halvlek och målvakten Elin Zackrisson (matchens spelare i GT Söder - bilden ovan) var skicklig mellan stolparna och hade en räddningsprocent på ca 50.

Aranäs försökte med 7-6-spel för att störa GT Söders försvar och gjorde ett ryck till 10-6. I hemmalaget  var Louise Karlefeldt bra och gjorde flera mål, framförallt i slutet av första halvlek. GT Söder kämpade sig tillbaka med 4 raka mål av Elise Andersson (2) och Tove Barkestad (2). Nyss nämnda Louise K gjorde halvlekens sista mål och Aranäs gick till halvtidsvila i ledning med en boll, 11-10.

I den andra halvleken var det Aranäs som startade starkast och GT Söder kom aldrig in matchen igen. Varken anfallsspelet eller försvarsspelet fungerade samt att Aranäs var mer effektivt i sina kontringar. Hemmalaget drog sakta men säkert ifrån till en 5-målsledning som de aldrig släppte utan utökade istället sitt försprång och vann till slut med 29-19.

I HK Aranäs var båda målvakterna, Ida Karlsson och Tilda Espling-Ek, duktiga hela matchen och återigen vill jag ge Louise Karlefeldt ett stort plus som tog mycket ansvar och stod för många fina mål och framspelningar.

I GT Söder var försvarsspelet mycket bra under första halvlek och Emma Ekström och Elise Andersson förtjänar ett extra plus för sin insats. Hannah Eldås var säker i både sitt straffskytte och sina avslut från vänsterkanten. Elise Andersson stod får många fina skott (skjut mer!), men totalt sett orkade inte laget över 60 minuter.

Nu hoppas vi på att vi får ha alla spelare friska och hela till kommande matcher. Närmast väntar möte med Skånela IF hemma i Farstahallen på söndag, 17/1, kl 14.00.

Matchfakta

Målgörare, HK Aranäs: Louise Karlefeldt 8, Ida Espling Ek 5, Tilda Palm 4, Alexandra Lundström 3 (1), Emelie Batista 3, Ellen Davis 2, Sanna Andreasson 2, Alva Lekbrant, Nathalie Söhrman

Målgörare, GT Söder: Hannah Eldås 6 (3), Elise Andersson 4, Tove Barkestad 4, Mikaela Geberg 3, Rebecca Järnholm, Tina Sandell

Utvisningar:  HK Aranäs 1 x 2 min och GT Söder: 2 x 2 min

Matchens lirare, HK Aranäs: Nathalie Söhrman

Matchens lirare, GT Söder: Elin Zackrisson

Domare: Annie Eriksson och Helena Johansson

Publik: 1 person

Skribent: Therese Hettman