#universumsbästagäng

Allsvenskan: Serieledaren Boden vann stort
2021-10-19 11:56
Hannah Eldås fick priset som matchens lirare. Foto: Anders Johnson.

Det tippade topplaget Boden Handboll blev en alldeles för svår uppgift för vårt damlag i söndagens (17/10) bortamatch. Hemmalaget vann med hela 40-15 i Boden Arena.

Det tog så lång tid som 10 minuter innan GT Söder kunde göra sitt första mål genom Malin Andersson Lindberg. Då hade Boden i princip fått full utdelning på sina anfall och redan gjort 10 mål.

Halvleken fortsatte som den började och Boden bara öste på medan GT Söders spelare fick kriga hårt för varje mål. I paus var ställlningen 20-7 till hemmalaget Boden.

I andra halvlek blev det inte direkt någon skillnad. I försvaret var det glest och framförallt våra tvåor var alldeles för platta och med mindre bra fotarbete. Alldeles för snabba avslut gjorde även det att Boden kunde fortsätta sin målkavalkad.

Återigen tycker jag att vi använde våra kanter alldeles för lite och att vi spelade alldeles för mycket in i mitten. Då gjorde ändå våra kantspelare åtta av våra totalt 15 mål (några på straff) och Hannah Eldås på vänsterkanten fick återigen pris som matchens spelare i GT Söder.

Nu gäller det verkligen att ladda om och hitta rätt inför mötet med Tumba på fredag i Farstahallen.

Matchfakta

Målgörare, Boden Handboll: Soraia Lopes 9 (2), Sara Nordström 8, Kalia Klomp 7, Emmy Nordmark 6, Moa Nilsson 4, Faith Eriksson 2, Lisa Hansson 2, Alma Mikaelsson 1, Adriana Bastos 1.

Målgörare, GT Söder: Hannah Eldås 6 (4), Tuva Nilsson 3, Tilda Pettersson 3, Julia Norén 1,Olivia You 1, Malin Lindberg 1.

Utvisningar: Boden 4 x 2 min. och GT Söder 4  x 2 min.

Matchens lirare, Boden: Kalia Klomp

Matchens lirare, GT Söder: Hannah Eldås

Domare: Jesper Fernis och Srdjan Popovic

Publik:  481 personer

Skribent: Therese Hettman