#universumsbästagäng

Allsvenskan: Uddamålsförlust mot Tumba HBK
2021-10-26 14:06
Tilde Nilsson fick priset som matchens lirare. Foto: Anders Johnson.

Derbyt mellan GT Söder och Tumba i Sjöstadshallen på fredagskvällen (22/10) blev jämnt och lagen turades om att vara i ledning. Till slut var det Tumba som drog det längsta strået och vann med en boll.

Under de första tio minuterna av matchen följdes lagen åt i målprotokollet. Därefter drog GT Söder ifrån och ledde som mest med fyra bollar i den 23:e spelminuten. Efter det fungerade inte anfallsspelet för GT Söder under de sista sju minuterna på första halvlek, vilket Tumba utnyttjade. Bortalaget gick ikapp och om i målprotokollet och vann avslutningen på halvleken med 6-1. I paus var ställningen 11-12.

Starten på andra halvlek var dålig från båda lagen. Tumba bjöd in hemmalaget i matchen med många tekniska fel, men dessvärre hade GT Söder väldigt svårt att göra mål. När matchklockan visade 50.49 var det ändå hemmlaget som gick upp i ledning via Tilde Nilssons fjärde mål för kvällen. Ställningen var då 19-18 och GT Söder hade sedan möjlighet att utöka ledningen ytterligare, men det var dessvärre bara motståndarlaget som stod för målskyttet under matchens sista minuter. Tumba gjorde mål på straff (19-19) och därefter satte bortalagets Emma Ståhl spiken i kistan när hon fastställde slutresultatet till 19-20.

I GT Söder var Elin Zackrisson bra i målet och Tilde Nilsson, som fick pris som matchen lirare i GT Söder, bra både anfalls- och försvarsmässigt.

I bortalaget Tumba var Annie Salmi farlig framåt med sitt skytte och inspel.

Matchfakta

Målgörare, GT Söder: Tilda Pettersson 5, Tuva Nilsson 5, Tilde Nilsson 4, Hannah Eldås 2 (1), Ellen Wettebrandt, Julia Norén, Malin Lindberg

Målgörare, Tumba: Tilda Lidén 7 (3), Annie Salmi 4, Emma Ståhl 4, Sanna Lindstrand 2, Ellinor Gylling, Erika Nylund, Sanna Pettersson

Utvisningar: GT Söder 2 x 2 min. och Tumba 3 x 2 min.

Matchens lirare, GT Söder: Tilde Nilsson

Matchens lirare, Tumba: Tilda Lidén

Domare: Li-Meng Borgman och Damon Behroozi

Publik: 187 personer

Skribent: Therese Hettman