GT Söder HK Ledarmöte - Tisdag 28 september 18.30 (fysiskt och digitalt)
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GT Söder HK

Riktlinjer med anledning av covid-19
🔊 Här uppdaterar vi löpande aktuell information med anledning av covid-19 - senaste uppdatering gjordes 16 september 2021.
 
Vi fortsätter att följa riktlinjer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Handbollförbundet. Läget kan snabbt förändras och beslut och rekommendationer kan komma att ändras med kort varsel. 


GT Söders riktlinjer vid symptom/konstaterad covid-19 i något av våra lag
 

🔹 Om en spelare eller ledare har sjukdomssymptom så ska den stanna hemma. Det gäller även den som tidigare haft covid-19 eller är vaccinerad. Om någon i hushållet har konstaterad covid-19 ska alla familjemedlemmar vara hemma till dess att vården ger vidare instruktioner i samband med smittspårning. 

🔹 Vi rekommenderar att spelare och ledare med sjukdomssymptom tar ett PCR-test. Om testet visar negativt kan personen återgå till träning när den är frisk. 

🔹 Om en spelare eller ledare testas positivt för covid-19 ska samtliga ledare, spelare och föräldrar i laget meddelas. Personen som har testats positivt ska vara hemma i minst sju dagar, varav de två sista dagarna ska vara utan feber och övriga symptom. 

🔹 Efter konstaterad covid-19 ställs lagets träningar och matcher in i fem dagar från det tillfälle då spelare och ledare senast träffades. Om ytterligare spelare/ledare får sjukdomssymptom rekommenderar vi att de tar ett PCR-test och följer punkterna ovan.Riktlinjer vid matcher


Äntligen får våra barn, ungdomar och samtliga seniorer oavsett nivå spela matcher igen!
 
❗ Onsdag 29 september hävs restriktionerna för bl a publiktak, men fram till dess är det viktigt att följa riktlinjerna. De lag som inleder seriespelet den 18 resp. 25 september kommer alltså att behöva förhålla sig till nuvarande restriktioner. 
 
Matchvärd
Hemmalaget tillsätter en matchvärd till sin match. 
 
Matchvärden visar hemma - och bortalag till resp. omklädningsrum och släpper in alla spelare i laget samtidigt. 
 
Lagen ska hållas separata före match och uppvärmning ska ske utomhus. Matchvärden meddelar lagen när det är dags att gå in på planen.
 
När match spelats klar ska ett lag i taget lämna planen. Lagen ska gå tillbaka till omklädningsrummen och därefter lämna hallen via samma entré som när de gick in i hallen.
 
Matchvärden ska under match se till att publik håller avstånd på läktaren och i cafeterian.
 
Publik
Vi tillåts ha max 50 personer i publiken och samtliga ska vara sittande. 
 
Håll avstånd
Undvik trånga passager och följ matchvärdens instruktioner. 
 

Var rädd om dig själv och andra! 💙

 
Våra sponsorer