SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
GT Söder HK
#universumsbästagäng

Flickor födda 2008

F14 består av 18 spelare födda 2008.

 

Träningar

Tisdagar kl.20-21, Brännkyrkahallen

Onsdagar kl.18.30-20, Sköndalshallen

Torsdagar kl.18.30-20, Farstahallen 3

 

Seriespel/USM

Vi har två lag anmälda till seriespel. Ett lag till nivå 2 och ett till nivå 3. Lagen blandas inför varje match och alla spelare ges tillfälle att spela i båda nivåerna.

Säsongen 22/23 är vi även anmälda till USM F14.

 

Följ oss gärna på instagram gt_soder_f08

 

Vill du prova att på att träna med oss är du välkommen att höra av dig.

rubin.evelyn@gmail.com

 

Seriestart
2022-10-02 15:30

I lördags var det seriestart för oss. Den här säsongen har vi ett lag i nivå 3 och ett lag i nivå 2.

Första matchen (nivå 3) var borta mot Täby HBK. En målsnål match, där det i halvlek stod 2-2. Nervositet inför första matchen och lite ringrostighet gjorde att vi hade svårt att få till ordentligt anfallspel så som vi egentligen hade önskat och föreställt oss. Viljan fanns och vi gjorde flera fina genombrott, där flera spelare klev fram och satte skotten. I försvar hade vi en fin kommunikation och Täby hade svårt att komma igenom. Vår målvakt gjorde en superfin insats med flera räddningar som gjorde att förlusten inte blev större än med två mål.

 

Vi var ändå supernöjda med vår insats. Lagets gemensamma mål, kommunikation, hade vi verkligen lyckats med i försvaret och det skulle vi ta med oss till framtida matcher. 

 

Andra matchen (nivå 2) visste vi skulle bli tuff. Vi har tidigare inte spelat i nivå 2 och även här infann sig nervositeten, men den försvann i samma stund som startsignalen ljöd. Från start tog vi kommandot i matchen och behöll den hela matchen igenom. Gustavsberg hade svårt att riktigt komma i kapp, även om de ibland flåsade oss i nacken. Varenda spelare gav det där lilla extra som vi hade saknat mot Täby. Det där lilla extra i genombrottet. Det där lilla extra i skottet. Det där lilla extra i finten, växeln och passningen. Det där lilla extra i försvaret, som vi alltid är bättre på. All träning på bollkontroll, spelförståelse, fallteknik, genombrott, målvaktsträning och den fina gemenskapen i laget ledde oss till en skön vinst, 20-14.

 

Hemmapubliken var magisk och betydde mycket för oss. Så tack alla spelare, trumman, föräldrar och kompisar som var där och hejade.

 

Målet, kommunikation, hade vi även i den andra matchen och den satt där. Vi kommunicerade superfint både i anfall och försvar. Pratade med varandra, peppade varandra och lyfte varandras styrkor. Dessutom lyckades nästan alla med sina individuella mål vilket kändes oerhört skönt.

 

Så med den här här sköna känslan ser vi fram emot en härlig handbollssäsong. 

Järnvägen cup
2022-06-06 21:33

 

Förra helgen var hela föreningen på Järnvägen Cup i Hallsberg. Två bussar, varav en dubbeldäckare, fylldes av förväntansfulla spelare från GT Söder HK.

 

Förläggningen var precis vid spelplanerna, i Alléskolan. Vårt lag fick de minsta rummen, grupprummen, så efter en lång stund av roddande och bärande av luftmadrasser kunde vi äntligen landa och somna gott.

 

Ingen sovmorgon, upp tidigt, väckning kl.06, då första matchen spelades kl.8.20 mot Backa. Det var regnigt och kallt, bollen var hal och vi hade svårt att hitta spelet på gräs. Bollen tappades, ben sträcktes och en fotled stukades. Förlust vid första matchen, men vi var ändå positivt inställda till nästa match.

 

Mellan matcherna fyllde vi på med energi och vi på att hejade på våra andra lag från GT Söder HK.

 

Andra matchen var vi mer vakna, mer alerta och med från start. Vi gjorde flera fina inspel till linjen och hittade även kantspelet där målen rullade in. Detta blev en oerhört jämn match där vi stundtals ledde. När slutsignalen ljöd i högtalarna låg vi dock under och förlusten var ett faktum. Detta var nedslående och vi förstod att vi skulle komma sist i gruppen då sista matchen skulle bjuda på ett riktigt tufft motstånd.

 

Tredje och sista matchen för dagen mötte vi Västervik. Vi gav dem ett bra motstånd, men i andra halvlek drog de ifrån rejält.

 

Dusch, middag och lördagsgodis blev kvällsaktiviteten och tidig läggning. Morgonen efter skulle det bli match kl.07.30 mot våra vänner GT Söder HK f07. Kändes tråkigt att inte få möta andra lag nu när vi var på cup. Men också roligt då vi ju känner varandra. Så det var bara att gå och lägga sig och drömma vidare om handboll.

 

Laddade till tårna väcktes vi kl.05.30 för frukost och uppladdning inför matchen. Vi skulle testa en ny försvarform, 6-0 mot dem. Vi gick igenom det snabbt och det kändes som att alla förstod direkt vad som behövde göras denna match för att ha en chans till vinst. Första halvlek mot F07 var jämn och det stod 8-6 till dem. Andra halvleken förlorade vi och kunde bara gratulera våra vänner till avancemanget. Nu var det slutspelat för oss under den här cupen, men vi tar med oss många fina insatser från flera spelare.

 

Först och främst en storartad insats av vår målvakt, Alicia. Många fina räddningar och inte en enda gång gnällde hon över vårt försvar som ibland inte orkade springa hem. Neervana hittade en ny position som ytternia, där hon fick in flera fina mål till sin egen förvåning…. Vi tränare har länge vetat att hon hade det i sig. Fina skott och mål från kanterna av Iris, Tyra B, och Tyra N, som även mötte upp ytterniorna precis som vi övat. Moa A fick kriga riktigt mycket i både försvar och anfall och fick ta ganska mycket stryk, men gav aldrig upp. Som mittnia fanns Ebba som gjorde en riktigt fin fint i en match där hon lurade alla, till och med bänken och publiken. Nora, vår nyaste spelare, fick till ett riktigt fint mål i sista matchen. I linjen var det Novelle som stod för muren i försvar och krigade på i anfall, en riktig slugger. När inspelen till linjen gick som önskat fanns Naima där och sköt i mål. I spel var Elly vår raket som var både snabb fram i anfall och hem i försvar. En till som var snabb hem i försvar var Amelia som gav allt när motståndarna kontrade. Även hon fick testa på att köra mer som ytternia, eftersom Lillian skadades i första matchen. Det var en stukad fot i första matchen, som satte stopp för Lillians spel i cupen. Hon fick istället vara kameraman till alla föräldrars tacksamhet som fick se matchen hemifrån. Till sin hjälp hade hon Ester som vaknade förkyld redan på lördagsmorgonen och fick stå över alla matcher. Hemifrån fanns Meja som uppdaterade vårt Instagramkonto med bravur trots egen förkylning som gjorde att hon fick stanna hemma.

 

Så,  många fina insatser av alla som var med! Det här tar vi med oss till Eken Cup.

Irstablixten F13
2022-04-04 17:04
Till Irstablixten åkte hela laget, även de som inte kunde spela var där och hejade (men är inte med på bilden).

I helgen var F13 iväg till Irstablixten, första cupen på över två år, och även första cupen med övernattning för laget. 

 

Det blev en oerhört spännande helg där vi tyvärr fick möta alldeles för tufft motstånd.

På fredagen startade vi mot Västerås Irsta. Vanligtvis brukar det ta 10-15 min att komma in i matchen och nu när matcherna var 1x25 min, så var vi alldeles för långsamma från start. Dessutom skar motståndarna av vår mitt-nia, vilket låste oss lite i spelet och vi hittade aldrig kreativiteten. Vi fick in några fina mål, men det räckte tyvärr inte hela vägen.

 

Efter middagen åkte vi till förläggningen och boade in oss. Vi hade även ett spelarmöte, där vi pratade om våren och kommande säsong med spelarna, för att även höra deras tankar. Sen var klockan mycket och dags för att sova… ja, det tog ett tag att få det tyst, men vi hade också sovmorgon dagen efter.

 

På lördag förmiddag tog vi det lugnt, tränade lite bakom skolan vi bodde på och umgicks. Första matchen på lördagen gick mot Pargas IF, finskt lag. Nu var vi lite mer förberedda och gick in rätt från start, men det räckte tyvärr inte för vinst. De hade många duktiga skottsäkra spelare som vi inte lyckades få stopp på. Andra matchen på lördagen och sista i gruppspelet var nog vår absolut bästa match, trots stor förlust. Vi mötte Kärra, ett oerhört skickligt lag.  Vi spelade enat och vi gav aldrig upp, alla kämpade in i det sista och höll humöret uppe. Något som vi även fick beröm för från andra lag. Vi kom tyvärr sist i vår grupp, men det gjorde även att vi fick en liten sovmorgon på söndagen.

 

Efter sista matchen var det dags för tacomiddag och disko. Eftersom det mesta tog lång tid, så var vi sist till middagen och missade även Klara Hammarström på diskot. Men vi hade ändå roligt, dansade och röjde på tillsammans.

 

På söndagen var det dags för finalspel i stora Arenan. Det kändes skönt att spela i en större hall mer centralt. Vi fick möta ett annat Kärralag som kommit trea i sin grupp. Ganska långt in i matchen kunde vi möta upp och hade häng, men de sista 5 minuterna blev riktigt tuffa. Förlust i även denna match och slutet på Irstablixten gjorde att många hängde med sina huvuden efteråt. I eftersnacket pratade vi mycket om det som gör VÅRT lag starkt, att tillsammans hjälpas åt. Det som vi på lördagen fick beröm för, att vi aldrig ger upp.

 

Glass, godis och lunch gjorde att vi kunde släppa matchen. Sen var planen att åka till Yoump och hoppa lite, men en väntan på 1,5 timme på bussen raserade all planering. Så det blev att hämta våra väskor på förläggningen och åka tillbaka till Västerås Arena. Av en slump var det just A-final för F13 som pågick, så vi satte oss och tittade på den. När matchen var slut gick våra spelare ner på plan och körde spontanhandboll och vad är det vi ser då? Jo, spelarna gör precis allt det som vi tränare ”tjatat” om under helgen, kreativitet, hårda skott, hoppa högt, ta dig förbi och framför allt ha roligt!

 

Så vi lämnade Västerås med glädje till handbollen och med en kämparglöd som kommer göra oss starkare och utveckla oss som spelare. Nu ser vi fram emot en vår full med handboll, serieslutspel i april och kommande cuper Mixed Cup med P13, Järnvägen cup och så Eken cup.

 
Våra sponsorer
Våra minisponsorer