GT Söder HK
#universumsbästagäng

Allsvenskan: Förlust mot AIK i Solnahallen
2021-12-10 12:04
Hannah Eldås gjorde flest mål i GT Söder och fick pris som matchens lirare. Foto: Anders Johnson.

Onsdagens (8/12) derby på bortaplan mot AIK blev ett platt fall för GT Söder. Slutresultatet skrevs till 38-23 efter att hemmlaget varit i ledning med 16-7 i halvtid.

Hemmalaget AIK tog kommandot direkt efter avkast och drog ifrån i målprotokollet. Efter knappt åtta minuters spel var Solnalaget i ledning med 6-2 och fortsatte sedan på den inslagna linjen fram till 12-4 (tid 23.04) och halvtidsresultatet 16-7.

När den andra halveken inleddes var GT Söder mer lyckosamt i sitt anfallsspel. Tuva Nilsson gjorde tre raka mål fram till ställningen 17-10 när matchklockan visade 33.18. Minuten senare gjorde Tilde Nilsson 18-11 och strax därefter nätade Tuva Nilsson ytterligare två gånger och resultattavlan visade 20-13. AIK tog timeout efter 37 minuters spel och efter det korta avbrottet tog hemmalaget tag i taktpinnen igen. Fyra minuter senare var ställningen 23-13 och därefter drog AIK ifrån till 29-18 när tio minuter återstod av matchen. Slutresultatet blev 38-23.

Anfallsspelet var under hela matchen, med undantag för det första 10 minuterna i andra halvlek, uddlöst och laget höll sig inte till spelplanen. I försvarsspelet hittade spelarna inte alls rätt i sina roller och AIK fick utdelning i nästan varje anfall.

Tilda Pettersson i GT Söder försökte och gick mot mål i anfallsspelet och även Hannah Eldås (bilden), som utsågs till matchens lirare, var säker i sina lägen framåt.

I matchen saknades Tilda Lundqvist och Olivia You som båda var borta p g a av sjukdom.

För att vinna matcher framöver krävs det mycket mer av samtliga spelare. De måste hålla sig till lagets gameplan, ge allt i varje situation i såväl attacker, avslut, hemspring, kontringar som  försvarsspel - ja, i stort sett över hela banan.

Nu hoppas jag verkligen att vi får se ett GT Söder som går in för det till 100% i 2021 års sista match hemma i Farstahallen mot Hallby lördag 18 december kl 17.00.

Matchfakta

Målgörare, AIK: Cecilia Tillman 7, Ella Sjöberg 6, Matilda Forsberg 5, Emma Petersson 4, Ida Lindlöf 4, Charlotte Granfelt 4, Victoria orest 3, Alice Hirsch 2 (1), Filippa Nyman 2, Irma Jernström 2

Målgörare, GT Söder: Hannah Eldås 7 (3), Tuva Nilsson 5, Tilda Pettersson 4, Tilde Nilsson 3, Ellen Wettebrandt 2, Emma Helin, Julia Norén

Utvisningar: AIK 2x 2 min. och GT Söder 4 x 2 min.

Matchens lirare, AIK: Moa Björck

Matchens lirare, GT Söder: Hannah Eldås

Domare: Andreas Isén och Srdjan Popovic

Publik: 118 personer

Skribent: Therese Hettman